Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ SUSKUNLUĞUNU BOZDU: “BAŞKANLIK KİBİRLE YAPILMAZ!”

admin | 17 Mayıs 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün gerçekleştirilen olağanüstü meclis oturumunda istediği borçlanmayı alabilmek için iftiralarla önceki dönem yönetimine saldıran bir tutum sergileyen CHP’li Vahap Seçer’e yanıt önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan geldi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla aday olması engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dün gerçekleştirilen ve CHP’li Vahap Seçer’in skandal iftiralarıyla hedef haline getirilmek istenmesi ilgili açıklama yaptı.

“BELEDİYE LİYAKATSİZ ELLERE KALDI!”

Vahap Başkan iyi niyetli olsa da geçmişten gelen bir devlet tecrübesi ve yöneticiliği olmadığından, birçok konuda başkana yanlış şeyler yaptırılıyor!

Vahap Bey, önceliğinin liyakat olduğunu söylese de ilk günden bu yana yapılan yanlışlardan, sık sık değiştirilen daire başkanlarından bunun gerçek olmadığı açık bir biçimde görülüyor. Maalesef bizim üzerimize oynanan onca oyuna rağmen, beş yılda oluşturduğumuz deneyimli kadroların birçoğu siyasi nedenlerle görevden alındığından işler, iş bilmez, liyakatsiz ellere kaldı.

“DÜNKÜ MECLİS TOPLANTISINI İZLEYENLER, YÖNETİM EKSİKLİĞİNİ RAHATLIKLA GÖREBİLİR!”

Üzülerek söylemem gerekirse, sadece dünkü Meclis toplantısını izleyenler bile Mersin Büyükşehir Belediyesinde işlerin iyiye gitmediğini ve yönetim eksikliğini görebilir!

Her zaman söyledim. Bir kez daha tekrar etmek istiyorum. İdarecilik ve yönetişim hem çok zor, hem de vebali ağır olan bir görevdir.

“HERKES MİLLETVEKİLİ OLABİLİR AMA BELEDİYECİ OLAMAZ!”

Herkes iş adamı olabilir. Herkes bugünkü seçim ve partiler kanununa göre Ankara ile ilişkileri çerçevesinde öyle ya da böyle milletvekili olabilir. Ancak herkes Belediyeci olamaz.

Belediye Başkanlığı kibirle, halka tepeden bakarak, insanları küçük, kendisini de dev aynasında görerek, zoraki ve yapmacık tebessümlerle, her şeyi ben bilirim anlayışı ile değil, Halkla gönül bağı kurarak, sıcak ilişkiler kurarak ve bu işi bir vebal bilerek, gerçekten severek ve isteyerek, istişare ederek yapılabilir.

“İŞÇİLERE UYDURUK TUTANAKLAR DÜZENLEYEREK İŞLERİNDEN EDEMEZSİNİZ!”

Belediyecilikte hiç bir şekilde ayrımcılık yapamazsınız! Belediyede çalışanlara mobbing uygulayarak, iş barışını ortadan kaldırarak ve işçi çıkarırken sırf tazminat vermemek için uyduruk tutanaklar tutarak insanları işinden ekmeğinden edemezsiniz! Belediyecilikte açık ve şeffaf olmak zorundasınız!

Zaman zaman zorlandığınız konular olabilir. Siz, zorlandığınız dönemlerde de bu zorlukları aşmak için gayret gösterecek, herkesle özellikle de iktidar kanadı ile ilişkilerinizi sıcak tutacaksınız! Kavga sizin en son seçeceğiniz olmalıdır. İlk günden kavgaya tutuşarak hizmet üretmeniz mümkün değildir. Siz yasaları iyi irdeleyip, işinizi doğru yapmak durumundasınız!

“ŞOV YAPMAYA KALKTIĞINIZ İÇİN DEVLETLE TERS DÜŞTÜNÜZ!”

Dosteli marketi kapatmasaydınız bu pandemi sürecinde yardım toplama konusunda sıkıntı çekmezdiniz.

Belki kurallar uygun olarak ve Valilikten izin alarak yola çıkmış olsaydınız böyle bir süreçte Bakanlık da size daha müsamahakar davranabilirdi. Ancak siz yapmanız gerekenleri yapmadan ses yükseltmeye başladınız. Valilikten izin almanız gerekirken almadınız! Valilikler size izin vermeseydi, siz o zaman haklı olarak sızlanabilir, sesinizi yükseltebilirdiniz!

Siz işi bilmediğinizden yanlış bir yol izlediniz ve şov yapmaya kalktınız! Ve haklı iken haksız pozisyona düştünüz!

Daha sonra bir yerel politikacının yapmaması gereken hatayı yaparak, ekmek dağıtımı konusunda devlet yönetimi ve Valilikle ile polemiğe girdiniz!

Yine söylüyorum. Dosteli marketi kapatmasaydınız ekmek dağıtımı işini oradan çok rahat çözebilir Vatandaşa yaptığınız koli yardımını çok daha ucuza mal edebilirdiniz.

Sizin bu yerel yönetimde iken genel politikalara yön vermeye çalışmanız, kendi ifadenizle “Türkiye’yi Mersin’den düzelteceğiz” şeklindeki düşünceniz kente ve kentin geleceğine zarar veriyor. Elbette Belediyelerin bütçesi kentin yılların ihmali olarak gecikmiş, eksik kalmış problemlerini çözmeye yetmiyor.

“SİZİN ŞU ANKİ TUTUMUNUZ MERSİN’E ZARAR VERİYOR!”

Siz bir yerel yöneticisiniz. Kenti topyekûn kucaklamanız, siyasi polemiklerden uzak durmanız, bu şekilde yapılan ya da yapılacak popülist siyasetlerin öznesi olmamanız gerekir! Üstelik mecliste azınlıktasınız. Dengeleri korumak ve ilişkilerinizi sıcak tutmak zorundasınız. Sizin şu anki tutum ve davranışlarınız, eylemleriniz, söylemlerinizle asla örtüşmemekte ve bu durum Mersin’i ve Mersin’in geleceğini olumsuz yönde etkilemektedir. Keşke böyle olmasaydı! Keşke son dönemlerde yaşanan hadiseler yaşanmamış olsaydı da Meclis size borçlanma yetkisini vermiş olsaydı. Bugün Meclisten borçlanma yetkisi alamamış olmanızın altında da bu gerçekler yatmaktadır.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle