Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ HABERTÜRK’TE KONUŞTU: “CUMHUR İTTİFAKININ BAŞARISI İÇİN ÇALIŞIYORUZ!”

admin | 10 Haziran 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Veyis Ateş’in sunduğu Seçim Özel programına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz AK Parti ile partisi MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’ndan 24 Haziran’da gerçekleştirecek olan Milletvekilliği Mersin seçim sonuçlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk Televizyonu Genel yayın Yönetmeni Veyis Ateş’in sunduğu Seçim Özel Programının bu haftaki durağı Mersin oldu. Mersin programında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’la canlı yayında konuşan Ateş, 24 Haziran seçimlerinde gerçekleştirilecek olan seçimlerin Mersin sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“CUMHUR İTTİFAKININ NEDEN KURULDUĞU ORTAYA ÇIKAN TABLOYLA ANLAŞILDI”

 

Cumhur İttifakı’nın Mersin’de MHP camiasında nasıl karşılandığını Başkan Burhanettin Kocamaz’a soran Ateş’e net yanıt veren Başkan Kocamaz, “Bu uygulama Türkiye’de daha önce uygulanan bir olay değil. Bu sebeple bizim partimizde ilk günlerde ‘Neden böyle oluyor?’ soruları çokça soruldu. Ama şimdi mesele net bir şekilde anlaşıldı. Ülkemizin abluka altına alındığı, üzerine oyunlar kurulduğu ve zor bir dönemden geçtiği bu süreçte ortaya çıkan tablo başta tüm partililerimizi ve vatandaşlarımızı bilinçlendirdi. Aslında resme genel manada baktığımızda hedefin Türkiye Cumhuriyeti olduğu apaçık ortaya çıktı. Bu nedenle de ilk zamanda ortaya çıkan tepkiler dağıldı ve Cumhur İttifakı’nın başarısı için el birliğiyle çalışmalar başladı ve tüm hızıyla da sürüyor” dedi.

 

“GİDEN ÜLKÜDAŞLARIMIZ PUSULADA 3 HİLALİ GÖRÜNCE DAYANAMAZ, OYUNU YİNE MHP’YE ATAR”

 

Veyis Ateş’in, “MHP’li bir belediye başkanına soruyorum gerçi ancak İYİ Parti’nin Mersin’deki karşılığı nedir? İYİ Parti ile Mersin’deki ülkücü camia arasında herhangi bir çatışma oldu mu?” sorusuna da Başkan Kocamaz şu yanıtı verdi:

 

“Mersin’de bu yeni partinin kuruluşu ülkücü camiamızla bir çatışmaya sebebiyet vermedi. Açıkçası ilk zamanlar bizden de İYİ Parti’ye bir gidiş oldu. Şimdi görüyoruz gün geçtikçe Mersin’de İYİ Parti ile alakalı bir kafa karışıklığı var. Üstüne aday listeleri açıklandıktan sonra çok ciddi eleştiriler oluştu Mersin’de. Bu gelişmelerin ardından giden arkadaşlarımız yavaş yavaş dönmeye başladı. Zaten Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de giden ancak şimdi dönmek isteyen tüm dostlarımıza kapımız açık şeklindeki beyanı da çok etkili oldu. Ben inancım şudur, birtakım gerekçelerle partimizden ayrılan ülküdaşlarımız her şeyin farkına varmaya başladı. Ülkemizin durumu da ortada. Seçim günü MHP’li vatandaşlarımız oy pusulasında yine 3 hilali gördüğünde dayanamayacak, oyunu MHP’ye kullanacaktır.”

 

“MERSİN’DE HER PARTİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARTIR”

 

Mersin’in kozmopolit yapısının sandığa nasıl yansıyacağını da soran Veyis Ateş, Başkan Kocamaz’dan şöyle yanıt aldı:

 

“Mersin’in barındırdığı bu çeşitlilik yine daha önceki seçimlerde olduğu gibi sandıklara yansıyacaktır. Yani ben burada her partinin milletvekili çıkartacağına inanıyorum.”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle