Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ: “DURAN ŞEN SIRF SEÇER’E YAĞ ÇEKMEK İÇİN KONUŞMUŞ!”

admin | 11 Kasım 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Belediyesi’nin Mahkeme kararıyla fiili olarak çalışmayan ve iptal edilen 39 hattın yeniden faaliyete geçirilmesi kararının ardından Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı mesnetsiz iddialarla suçlamasına, Kocamaz’dan sert yanıt geldi.

Tarsus 12 No.lu Yeni Mahalle Mithatpaşa Dolmuşçular Kooperatifi’nin iptal edilen 39 hattı yeniden çalışmaya başlamasının ardından açıklama yapan Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı mesnetsiz iddialarla hedef almıştı. Duran Şen’in “Dolmuşçu esnafımızın uzun yıllardır çektikleri bizler için kanayan yaraydı! Burhanettin Kocamaz’ın hem Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde hem de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı döneminde Tarsus 12 No.lu Yeni Mahalle Mithatpaşa Dolmuşçular Kooperatifi’ne baskı uyguluyordu” şeklinde açıklaması özellikle Tarsus’ta “konuyu” bilenlerde şok yarattı.

Şen’in mesnetsiz iddialarına jet yanıt veren İYİ Parti GİK Üyesi ve Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’ta yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu.

“ŞEN’İN MENFAATLERİNE TERS GELSE DE BİZ MAHKEME KARARINI UYGULADIK”

Duran Şen’in yeni gelen Büyükşehir yönetimine “yağ çekmek” için bu şekilde konuştuğunu savunan Kocamaz, “Duran Şen sözüm ona Tarsus şoförlerinin Temsilcisi kendine göre yeni başkana sırf yağ çekmek için konuşmuş. Yıllardır Tarsus’ta toplu taşımaya bir kalite getirmek için mücadele ettiğimizi, Yeni Hal ve Mavibüs kooperatiflerinin Belediyenin aldığı kararlara destek vermesine rağmen, bizim bu çabalarımıza kendisinin de içinde bulunduğu 12 no’lu Yenimahalle Dolmuşçular Kooperatifinin engel çıkardığını cümle âlem bilir. Buna rağmen hiç bir ayrım yapmadan ve belediyeye hiç bir katkı almadan, ihale dahi yapmadan yeni yerleşim yerlerine doğru güzergahlarını uzattığımızı kendisi dahil herkes bilir. Onun kendi menfaatlerine ters gelse de mahkeme kararını uyguladığımızı en iyi kendisi bilir” dedi.

“YENİ MAHALLE KOOPERATİFİ KURAL DIŞI HAREKET EDİYORDU”

Konuyu detaylarıyla açıklayan Burhanettin Kocamaz, “Mahkeme uyarılarımıza rağmen fiili olarak faaliyette bulunmayan hizmet vermeyen araçların işletme hakkını iptal etmişti. Bizim yaptığımız şey de mahkeme kararını uygulamaktı. Ayrıca Yeni Mahalle kooperatifinin bütün uyarılarımıza rağmen kural dışı hareket ettiğini, yolcu kapma yarışı yaptığını, fazladan yolcu alarak yolcuları rahatsız ettiğini, Belediyenin aldığı kararları uygulamamakta direndiğini herkes bilir. Sayın Vahap Seçer bizim yaşadığımız bu problemi yaşamadığı için mahkeme kararına rağmen bir karar vermiş olabilir” açıklaması yaptı.

“DURAN ŞEN’İN ÖĞRETMENİYDİM”

Kocamaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim yıllardır sürdürdüğümüz, Türkiye’nin en ileri ulaşım sistemini oluşturup, bütün toplu taşıma araçlarında aynı bilet uygulamasına geçerek vergi kaçırmanın da önüne geçecek, yolcu kapma yarışını, kavga ve dövüşü ortadan kaldıracak, kent trafiğini rahatlatacak, daha kaliteli bir sistem getirmeye yönelik çabalarımız maalesef boşa çıkarılmıştır. Sayın Duran Şen’in geçmişten bu yana “Giden Ağam, Gelen Paşam” mantığında hareket ettiğini, Tarsus’ta tavır ve davranışlarıyla “Tarlası tekerlekli” olan insanlardan birisi olduğunu herkes bilir. Duran Şen meteorolojik olaylardan çok çabuk etkilenir. Duran Şen’i öğretmenliğini yaptığım için daha yakından tanıyorum. Omurga sorunu vardır. Yağmur nereye yağarsa tarlasını o tarafa çeker. Daha önce kendisi MHP’de iken 2002 seçimleri akşamında MHP barajı geçemeyince yarım saat içinde soluğu AK Parti ilçe teşkilatında aldığını azıcık siyasetle ilgilenen herkes bilir. Yani “Kral öldü, Yaşasın yeni Kral” deme konusunda çok mahirdir. Bugünkü ifadeleri de onun bu düşüncelerinin dışa vurmasıdır. Belki de bu davranış yapılan kumpas ve entrikalar neticesinde bizim adaylığımızın önüne geçilmesi sonucunda, yerel seçim sonuçlarını baz alarak geleceğe yönelik tarlayı yağmurlu bölgelere kaydırma çabalarıdır.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle