Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ ATATÜRK PARKI’NIN DOĞUSUNU MAHVEDECEK LİMAN PROJESİYLE İLGİLİ KONUŞTU: “UTANÇ VERİCİ BİR GÖRÜNTÜ!”

admin | 25 Şubat 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Liman İşletmecisi MIP tarafından yapılmak istenen Limanın Atatürk Parkı’na doğru genişleme isteği kent gündeminde tepki çekerken, önceki dönemde de gündeme gelen ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından engellenmesi bir kez daha hatırlandı.

Mersin Liman İşletmecisi MIP’in Atatürk Parkı’na doğru yayılma isteği bir kez daha gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti GİK Üyesi ve önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gçtiğimiz dönemde de MIP’in bu isteğine nasıl karşı çıktıklarını anlattı.

MIP’in isteğinin Atatürk Parkı’nın doğusunu mahvedeceğini söyleyen Burhanettin Kocamaz, “Bilindiği gibi 2014 Öncesinde yine Büyükşehir Belediyesinin muhalefetine rağmen Mersin Limanı içerisine yapılmasına karar verilip resen onaylanarak inşaatı başlatılıp bizim görevde olduğumuz dönemde tamamlanan 500 metre uzunluğundaki iskele. Tabi ki bunun adı iskele. Ancak şu andaki görüntüsü adeta liman içerisinde bir konteyner depolama alanı. Gerçekten utanç verici bir görüntü” dedi.

MIP’nin istediği projenin Mersin Büyükşehir’i aşarak Ankara’dan bitirilme endişesini o dönem de taşıdığını kaydeden Kocamaz, “Bizim dönemde de o iskeleye 750metre daha ilave etmek için başvuru yaptılar. Ben buna karşı çıktım. Ancak işlerini daha önce olduğu gibi Ankara’dan izin alarak resen gerçekleştirebilecekleri ile ilgili endişelerim vardı. Bugün de aldığımız duyumlar, maalesef bu projenin izin alınarak inşaat aşamasına geldiği şeklinde. Liman işletmecisinin amacı, Liman Sahası’ndaki alan konteynerlerin tamamının depolanmasına yeterli olmadığı için kendisine Liman içerisinde yeni depolama alanları yaratmak! Yani denilmek isteniyor ki; Konteynerler Liman Sahası’ndan dışarıya çıkarılmasın! Liman dışındaki konteyner depoları boş kalsın, Mersin Halkı Limandan kaynaklanan her türlü çileyi çeksin ama Mersin firmaları Limanın nimetlerinden asla faydalanmasın! Ayrıca dışarıdaki firmalar çok daha ucuz fiyatla depolama işlemi yapamazken, konteynerlerini Liman içerisinde depolamak zorunda kalan firmalar Limanı işleten firmaya çok daha fazla ücret ödemek zorunda kalsın” diye konuştu.

KOCAMAZ NİSAN 2018 MECLİS OTURUMUNDA AÇIK AÇIK ANLATMIŞTI: “MERSİN’LE DALGA GEÇİYORLAR!”

2018 yılının Nisan Ayı Meclis toplantısında Mersin Kent Merkezi Doğu Girişi Özel Proje Alanı (1. Etap) Planlamaya Esas Araştırma Çalışmaları, Jeolojik ve Joteknik Etüt, Nazım ve Uygulama İmar Planı Revizyonu, Kentsel Tasarım ve Proje Görselleştirme İşi kapsamında hazırlananlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu 2 red, 3 çekimser oy sonucunda oy çokluğu ile mecliste kabul edilmişti.  

Konuyla ilgili görüşlerini meclis üyeleriyle paylaşan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın anlattığı bir detay Meclis’e bomba gibi düşmüştü.

Liman çevresinde yükselen konteynırlarla ilgili konuşan Burhanettin Kocamaz, “Ben geldiğimden beri o konteynırların oraya koyulmaması için mücadele ediyorum. O konteynırların oraya koyulmaması konusunda çözüm üretmek için MIP’den yetkilileri de çağırdım. Çok kötü bir görüntü var. Gelin buna bir çözüm bulalım, yeni konteynır alanları oluşturulsun dedim. Buradan konteynır dışarıya çıkmasın, bütün ücretini biz alalım diyorsunuz. Bu bölgenin bile büyük kısmını MIP kiralamış. Onların bana söylediği, ‘Konteynırların orada yükselmesi bize peyzaj gibi geliyor’ diyorlar. Para peyzaja dönüşüyor. Bu işlerde bir an evvel karar alıp, uygulamaya geçmemiz gerekiyor” demişti.

İŞTE 2018 NİSAN AYINDA SANSASYONEL HABER’İN GÜNDEME TAŞIDIĞI O HABER:

https://www.sansasyonelhaber.net/kocamazin-aciklamasi-ortaya-cikardi-mip-mersinlilerle-adeta-dalga-gecmis.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle