Hoşgeldiniz  

KİMİ BULACAKSIN DA ÜCRET TOPLAYACAKSIN? MEVZU 65 YAŞ VE ÜSTÜ… REKLAM KOKAN HAREKETLERE DEVAM…

admin | 21 Mart 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanlığı, saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkışlarına sınırlandırma getirildiğini açıkladı. Bu açıklamanın üstünden 2 saat geçmesinin ardından Mersin Büyükşehir’den gereksiz açıklama geldi: “Toplum sağlığı için 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanma hizmeti durdurulmuştur!

Türkiye’de koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından alınan tedbirler genişletilmeye başlandı. İçişleri Bakanlığı, saat 24.00 itibariyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkışlarına sınırlandırma getirildiğini açıkladı.

Uyarılara kulak asmayan vatandaşlarımız için İçişleri Bakanlığı, yeni bir uygulamaya geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu gece 24.00’ten itibaren 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlara sokağa çıkma yasağı getirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu gece yarısı saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarıya çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11’inci Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27’nci maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır. Ayrıntılı bilgi saat 19.30’da vatandaşlarımıza açıklanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

SOKAKTA BULURSAN, OTOBÜSE DE ÜCRETLİ BİNDİRİRSİN!

Alınan önlemler noktasında rol kapmak isteyen CHP’li Mersin Büyükşehir’den yine geç ve gereksiz bir hamle geldi.

Büyükşehir’in sosyal medya hesabından İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma yasağı kararının üstünden yaklaşık 2 saat geçmesine rağmen, 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasını engellemek maksadıyla toplu taşımadaki ücretsiz uygulamasının kaldırıldığını duyurması kamuoyunda ciddiyetsizlik olarak yorumlandı. 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı düşünüldüğünde belediye otobüslerindeki uygulamanın kaldırılması da popülist ve rol kapma çabası olarak “CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyecilik literatüründe” yerini aldı.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle