Hoşgeldiniz  

KILIÇDAROĞLU MERSİN’DE SURİYELİLER ÜZERİNDEN KAŞIDI

admin | 14 Mayıs 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Partisinin Mersin İl binasın açılışının ardından gerçekleştirilen mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli göçmenlerin yoğun yaşadığı Mersin’de “Suriyeliler” üzerinden propaganda yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni il binası açılışında Suriyeliler üzerinden AK Parti Hükümeti’ne yüklendi. Türk vatandaşlarının Suriyelilerin yanında ikinci sınıf olduğunu öne süren CHP Lideri, “Hastanede Suriyeli vatandaş birinci sınıf, Türk vatandaşları 2. Sınıf. Dükkan açar yanında esnafın, bizim esnaf vergi verir ikinci sınıf vatandaş. Suriyeli birinci sınıf vatandaş. Ben bütün bunların hepsini biliyorum. Bütün ayrıntıları biliyorum. Suriyeliler de insan onlara da insanca davranmak lazım. Onlara da dememiz lazım ‘Kardeşim tamam geldin başımızın üstünde yerin var. Artık yeter bak burnumuzun dibinde oturuyorsun buyur git. Kendi ülkene git. Baban, atan, bayrağın, vatanın orada. Oraya git sana her türlü katkıyı yapacağız.’ Biz kendi ülkemizde huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Ona da bu fırsatı vereceğiz, ‘kendi ülkesinde huzur içinde yaşasın’ diye” dedi.

 

Kılıçdaoğlu, Suriyeliler konusunu şöyle sürdürdü:

 

“Çok can yakıcı bir soruna daha değinmek istiyorum. Suriyeli kardeşlerimizi bu ülkeye getiren, gelecek açısından da ciddi kaygılara yol açan mevcut adamlar, yani bu ülkenin başında olanlar. Diyorlardı ki ‘Emevi Cami’ne gidip namaz kılacağız.’ Onu yapamadılar, gidemediler, ‘Esat bugün, yarın, öbür gün gidecek’ dediler Esat kaldı. İnşallah bunları beraber göndereceğiz. Şimdi Suriyeli kardeşlerimizle ilgili bizim politikamız nedir? Politikamız şu; 25 Haziran’da güzel bir güne uyanacağız. 25 Haziran’da bütün dünyaya ve komşularımıza çağrı yapacağız. Diyeceğiz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaş meydanlarından gelen bir lider, mareşaldi o. Ama barışın ne kadar değerli olduğunu biliyordu. O dedi ki ‘Yurtta barış, dünyada barış.’ Biz de diyeceğiz ki bütün komşularımıza artık kavga etmeyeceğiz. Biz de barış istiyoruz siz de isteyin. Bütün dünyada barıştan yana tavır koyacağız. Suriye’de savaşı en kısa sürede bitireceğiz. Suriyeli kardeşlerimizin evlerini, okullarını, parklarını yapacağız her türlü alt yapısını yapacağız ve bu kardeşlerimize ‘Buyurun Suriye’ye gidin. Kendi ata topraklarınıza gidin’ diyeceğiz. Biz bunu yapacağız. Suriyelilerin bizim ülkemizde perişan vaziyette yaşamalarını doğru bulmuyorum.”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle