Hoşgeldiniz  

KADEMELİ TARİFENİN ALTINDA EZİLEN MERSİNLİLERE DALGA GEÇER GİBİ UYGULAMA: “ASKIDA FATURA!”

admin | 25 Mayıs 2020 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Fahiş fiyatlarla yükselen su faturaları vatandaşları perişan ederken, fatura ödeyemeyenlerin sayısındaki artış tahsilatları da düşürdü. CHP’li Vahap Seçer’in, askıda fatura uygulamasını devreye sokarak faturalarını ödeyemeyen vatandaşların faturalarını da başka vatandaşların ödemesi için çağrıda bulunması şok yarattı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Askıda Fatura” kampanyasını Mersin’de de uygulamaya başladı. “Faturasını ödeyemeyenlerle ‘ben öderim’ diyenler buluşuyor” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında vatandaşlardan ekonomik durumu iyi olmayan ve su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların bir ya da birden fazla faturasını ödemeleri istendi.

MESKİ’nin uyguladığı kademeli tarife nedeniyle katlanan su faturalarını ödeyemez hale gelen Mersinlere yapılan bu çağrı şok yarattı. Suda indirim yerine vatandaşlara “sadakalarını” faturalarda kullanmalarını isteyen CHP’li yönetime tepkiler de büyüdü.

MESKİ’nin yayınladığı tarifede 0-11 metreküp kullanımında meskenler için fiyat 4,98 TL olarak dikkat çekerken, bu kullanımın 11 metreküpe çıktığında bir anda 7,50 TL’ye fırlaması faturaları da kabarttı. Korona virüs salgınının önlenmesi tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla evde vakit geçiren Mersinlilerin su tüketimindeki küçücük bir artış bile, faturaları neredeyse ikiye katladı. Hele ki 21 metreküp üstü fiyatlandırma 11,25 TL olunca astronomik rakamlar faturalara yansıdı.

Yani evde tüketimini 1 ton bile arttıran vatandaşın faturasında yüzde 65’e varan kabarmaların meydana gelmesi su faturalarındaki anormal artıştan dolayı faturaları ödenemez hale getirdi.

Su faturalarındaki artışı önlemek yerine bu faturaları ödeyecek başka vatandaşlar arayan CHP’li Vahap Seçer’in Mersinlileri faturaları bile ödeyemez hale getirmesi büyük tepki çekti.

İŞTE MESKİ’NİN PERİŞAN EDEN TARİFESİ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle