Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “TÜRKİYE’DE GENÇ İŞSİZLERİN ORANI YÜZDE 30’LARA ÇIKTI, BU KORKUNÇ BİR RAKAM!”

admin | 01 Eylül 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Teşkilatlarla birlikte Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde vatandaşla buluşan İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Türkiye’de artan işsizliğe dikkat çekti: “Her üç kişiden biri işsiz durumda. Üniversiteyi bitirmiş gençler maalesef devlet iş veremediği için, ülkede istihdam sahaları her geçen gün biraz daha azaldığı için, gençler gidiyor tarlada çalışıyor!”

İYİ Parti Toroslar ve Akdeniz İlçe Teşkilatları ilçelerinde vatandaşla buluşma toplantıları gerçekleştirdi. Toplantılara İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Türe, Genel İdare Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çetin, Akdeniz İlçe Başkanı Ayhan Akşahin, Toroslar ilçe başkanı İsmail Yetkin, il, ilçe yöneticileri ve muhtarlar eşlik etti.

Gittikleri mahalle ve esnaf ziyaretlerinde yediden yetmişe her kesimden vatandaşın sıkıntı ve görüşlerini dinleyen İYİ Parti heyeti, dile getirilen sorunları notlar aldılar ve çözümü konusunda takipçi olacaklarını belirttiler.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Burhanettin Kocamaz, bu ziyaretlerin amacının vatandaşları dinlemek, içerisinde bulundukları sıkıntılarını, ülkemizin şu anki durumu ile ilgili düşüncelerini, Mersinle ilgili düşüncelerini not almak, öncelikle bu talepleri ilgililere çözüm amacıyla ulaştırmak; eğer çözülememiş problemler varsa bunları gelecekteki İYİ Parti iktidarı için şimdiden hazırlayıp zaman kaybetmeden çözüme ulaştırmak olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Kocamaz, 20 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’nin bir korku imparatorluğuna dönüştürüldüğünü söyledi. Özellikle başkanlık sisteminden bu yana insanların konuşmaya cesaret edemediğini dile getiren Kocamaz, “İnsanlar dertlerini anlatmaktan korkar duruma gelmiştir. Anketler yapılıyor Türkiye genelinde. Tabi bu pandemi nedeniyle anketler telefonla yapılıyor. Telefonla yapıldığı için de insanlarımız karşısında kimin olduğunu bilmediği için korkuyor, net bir cevap veremiyor. Acaba başıma bir şey gelir mi? diye endişeleniyor. Sadece yuvarlak kelimelerle geçiştirmeye çalışıyor. Ama telefonu kapattıktan sonra da ben bu hesabı ancak sandıkta göreceğim diyor” dedi.

Türkiye’de vatandaşların büyük kısmının geçim sıkıntısı çektiğini dile getiren Kocamaz, “Eğer Türk milletinin geleneğinden gelen yardımlaşma duygusu olmasa, insanlarımız gerçekten çok daha perişan hale gelecekler. Asgari ücret 2800 lira. Bir ay boyunca her gün bir kilo et alsanız 28 kilo et karşılığı. İnsanların bu gelirle yaşaması çok zor” diye konuştu.

“DENİZ BİTTİ GEMİ DE KARAYA OTURDU”

Kocamaz, son yıllarda ekonomik sıkıntıların katlanarak arttığına dikkat çekerek,” Bildiğiniz gibi AK Parti iktidara geldiğinde, ilk 6-7 yıl herkes umutlandı. Ancak bundan sonra ülkede satılacak hiçbir şey kalmadı. Özelleştirme adı altında o 6-7 sene içerisinde Cumhuriyetin bütün birikimleri elden çıkarıldı. Bugünlere öyle gelindi. Artık satacak hiç bir şey kalmayınca deniz bitti gemi de karaya oturdu. Dolayısıyla ülkede, özellikle bu yeni sistem hem adalette hem ekonomide hem dış politikada hem güvenlikte büyük zafiyetler oluşturmaya başladı. Dolayısıyla bu sistem Türk milletinin yapısına uyan Türk milletini rahata kavuşturacak bir sistem olmadığı artık tam manasıyla tescillendi. Dolayısıyla diyoruz ki, sözün özü erken ya da zamanında yapılacak seçim bu sistemden kurtuluş için Türk milletinin son şansı. Şayet bu sistem böyle devam edecek olursa gençlerin çocukların vebalinden biz kurtulamayız” dedi.

“BU GİDİŞE DUR DEMEK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCU”

Türkiye’nin tek kişi tarafından yönetilmesine eleştiride bulunan Kocamaz, ”Geçmişte bir Cumhurbaşkanı vardı, bir Başbakan vardı. Hükümetler zaman zaman tek parti zaman zaman da koalisyonlar olarak kuruluyordu. Şimdi koalisyonlar seçim öncesine ötelendi dolayısıyla başbakan da yok. Bir tek kişi ne düşünüyorsa kanun olarak yazdırabiliyor. Bu sistemde ülke adeta Allah’a emanet olarak yönetiliyor. Bu böyle gitmez. Bu gidişe dur demek hepimizin boynunun borcu. Yanlışlar ve yanlışta ısrarlar ülkeyi bugün içinde bulunduğumuz noktaya getirdi. Ülkemizin etrafında dostumuz diyebileceğimiz hiçbir ülke kalmadı. Bir Arap baharıyla Arap ülkeleri, özellikle Müslüman ülkeler tek tek karıştırıldı. En son Suriye’de antrenman yapılıyor. Bizim bu seçimi ne zaman olursa olsun ister zamanında ister erken son fırsat olarak değerlendirme mecburiyetimiz var” ifadelerine yer verdi.

“AYRINTILARA BOĞULMADAN ÜLKENİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ BİR VE BERABER OLMA MECBURİYETİMİZ VAR”

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kocamaz, “Bu dönemde her zamankinden daha fazla saflarımızı sıklaştırmamız lazım. Bir araya gelmemiz lazım. Ayrıntılara boğulmadan ülkenin geleceği ile ilgili bir ve beraber olma mecburiyetimiz var. Bizim yöneticilik anlayışımızda madem ki herkesin nüfus cüzdanında T.C. yazıyor, herkes eşit vatandaş olmalı. İnsanları bir arada tutabilmek için bahaneler bulmamız lazım. Yani bir şekilde insanları kaynaştırmak bütünleştirmek mecburiyetimiz var” dedi.

Kocamaz, Suriyeli sorununa da değinerek, Suriyelilerin sayılarının artmasıyla beraber işsizliğin de çoğaldığına dikkat çekti. “Türkiye’de genç işsizlerin oranı yüzde 30’ların üzerine çıktı. Bu gerçekten korkunç bir rakam. Her üç kişiden biri işsiz durumda. Üniversiteyi bitirmiş gençler maalesef devlet iş veremediği için, ülkede istihdam sahaları her geçen gün biraz daha azaldığı için, gençler gidiyor tarlada çalışıyor” şeklinde konuştu.

Geçen yıl Eylül’de 80 lira olan bir torba hayvan yeminin şu anda 160-180 lira arasında değiştiğine dikkat çeken Kocamaz, “Yani yüzde yüzün üzerinde artmış. Yine aynı şekilde tarım girdileri kat kat artarken, malı para etmediği için çiftçinin yaptığı masraf emeği boşa gidiyor” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlara erken ya da zamanında yapılacak seçimde sandığa gitmeleri çağrısı yapan Kocamaz, “Şu anda yapılan anketlerde Türkiye’de yükselen tek parti İYİ Parti olarak görülüyor. Şu anda milletin umudu İYİ Parti ve Meral Akşener” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle