Hoşgeldiniz  

İTTİFAK İTİRAFI GELDİ: TEMELLİ’DEN AYRILMAYAN ATICI MI, DEMİRTAŞ’I ZİYARET EDEN SAĞLAR MI?

admin | 02 Ağustos 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran seçimlerinde hezimete uğrayan Millet İttifakı bileşenlerinden CHP’de kurmaylar, yereli kaybetme endişesine kapılınca rota HDP ile ittifaka çevrildi.

16 Nisan referandumundaki Hayır oylarına güvenen CHP, 24 Haziran’da büyük oy kaybına uğrayınca rotayı HDP’ye çevirdi.

 

CHP’nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın yaptığı açıklamada 24 Haziran’da ortaya çıkan tablonun ardından yerelde sıkıntı yaşayabileceklerini dile getirmişti.

 

CHP’nin yerel seçimlerde “bölgesel” özelliklere göre ittifak yapacağı yorumları da Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla daha da temellendi. CHP’nin Mersin özelinde HDP ile ittifak yapma ihtimali de arttı.

 

HDP’DEN AÇIK ÇAĞRI: “YERELDE BİR OLALIM”

 

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin barajı geçmesi için gösterilen hassasiyetin yerel seçimlere de yansımasını istedi.

 

İttifak kurulmasının önemli olduğuna dikkat çeken Bilgen, “Yerel seçimlerde, genel seçimlerde yapılan yanlışların yapılmaması, bu korkunun aşılması yani ‘HDP ile birlikte görünemez’ sendromunun artık bırakılması gerektiği düşüncesindeyiz. Siyasi partiler bu konu hakkında iyi bir sınav vermezlerse sandıkta iktidara ders verdiği gibi toplum muhalefete de ders verir.” diye konuştu.

 

ŞOK İDDİA: CHP ADAYLARI HDP’DEN ONAY ALIYOR

 

HDP’li Bilgen son açıklamasıyla Türkiye gündemini salladı. CHP ile HDP arasındaki ittifakın detaylarını, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen tek tek anlattı.

 

Katıldığı canlı yayında konuşan HDP’li Bilgen, yerel seçimlerde CHP’den aday olmaya hazırlanan kişilerin önce kendileriyle görüştüklerini açıkladı.

 

İtiraf niteliğindeki bu sözler, kapalı kapılar ardındaki kirli ittifakı da ortaya çıkardı.

 

HDP’li Ayhan Bilgen, şunları söyledi: “Yerel seçimlerde, genel merkezlere rağmen ittifaklar oluşur. Böyle sinyaller var. CHP’den aday olmak isteyenler bizim il örgütlerimizle temas kuruyorlar. Birlikte olunca kazanıyorsak neden kaybedelim. Bunun bir mantığı yok.”

 

OLASI CHP-HDP MERSİN İTTİFAKINDA FAVORİ ATICI

 

CHP’ye yakın kaynaklar Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin Mersin için HDP ile ittifakı göz önünde bulundurarak eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ismi üzerinde durduğunu öne sürdü. Atıcı’nın son dönemde HDP ile ilişkilerinin iyi olduğuna dikkat çeken kaynaklar, Atıcı’nın adaylığında HDP’nin de Mersin seçimlerinde CHP’ye destek verme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çektiler.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin 24 Haziran seçimlerinde Mersin’de gerçekleştirildiği program öncesinde CHP’li Atıcı ile bir araya geldiği iddia edilmiş, Temelli’nin Mersin’in ardından gerçekleştirdiği Hatay mitingi sonrası Havalimanı’ndan Temelli’yi yolcu etmeye gittiği öğrenilmişti.

 

FİKRİ SAĞLAR DA HDP TABANINA YAKIN

 

Yine yerel seçimlerde olası CHP-HDP ittifakında öne çıkan bir diğer aday ismi Fikri Sağlar. Sağlar’ın da SHP döneminde hazırlanan Kürt Raporu’nun ardından Kürt kökenli seçmenlerle kurduğu temas Mersin’de de devam etti.

 

CHP’li Sağlar’ın HDP’ye yakın Birgün Gazetesi’nde köşe yazıları yazması da Kürt seçmeni üzerinde Sağlar sempatisini yükseltirken, 24 Haziran seçimleri öncesinde tutuklu HDP’li Selahattin Demirtaş’ı da cezaevinde ziyaret etmesiyle Kürt seçmen üzerinde olumlaması artmıştı.

 

Yine Sağlar’ın Nisan ayında Diyarbakır’da, kanun hükmünde kararname (KHK) ile Bağlar Belediyesi’nden ihraç edilen işçilere destek ziyaretinde bulunmuş, Kürt kökenli seçmenlerin takdirini kazanmıştı.

 

CHP’Lİ ATICI İLE HDP’Lİ TEMELLİ’NİN SÜREKLİ BİRLİKTELİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

 

 

CHP’Lİ SAĞLAR ÖNCE DEMİRTAŞ’I CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞ, ARDINDAN DİYARBAKIR’DA KHK İLE İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE DESTEK OLMAK İÇİN BAĞCILAR’A GİTMİŞTİ

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle