Hoşgeldiniz  

İŞKUR İL BİNASI AK PARTİ VE CHP’Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRDİ… BİRBİRLERİNE GİRDİLER!

admin | 03 Haziran 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yeni kiraladığı bina CHP Milletvekilleriyle AK Parti İl yöneticilerini sert ithamlar ve sözlerle karşı karşıya getirdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın yaktığı fitil, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in cevabıyla alevlendi. Bu açıklamanın üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in Ercik’e sert yanıtıyla ortalık yangın yerine döndü.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü’nün yeni kiraladığı 5 katlı bina Mersin’de gündem oluşturmayı sürdürüyor. İŞKUR’un binayı yüksek bedelle kiraladığı iddialarının ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın konuyu Meclis gündemine taşımasıyla ortalık bir anda karıştı. CHP’li Başarır, AK Parti Mersin İl binasının sahibiyle İŞKUR’un kiraladığı yeni binanın sahibinin aynı olmasını iddia etmesinin ardından, İŞKUR’un piyasa koşullarının üzerinde yüksek bedelle yaklaşık 50 bin TL gibi bir bedelle kiralamasının altında AK Parti İl binasının 3 yıldır ödenmeyen bina kirasının yattığını açıklaması Mersin’e bomba gibi düştü.

CHP’li Başarır, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile verdiği önergesinde “Mersin AKP İl Başkanlığı binası ile Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı yeni binanın sahibi aynı kişi, ya da aynı şirket midir? Aynı kişi ya da şirket ise yukarıda yazılı olan iddiaların doğru olup olmadığı araştırılmış mıdır? Araştırılmış ise sonuçları ne olmuştur? Araştırılmamış ise gerekçeleri nelerdir?” ifadeleri şok yarattı.

AK PARTİ MERSİN, CHP’Lİ BAŞARIR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP’li Ali Mahir Başarır’ın bu şok iddiasının ardından AK Parti Mersin İ;l Başkanı Cesim Ercik, yazılı bir açıklamayla Başarır’ı yalanladı. AK Partili Ercik, “Yalanlar ve iftiralarla kurumlar üzerinden çamur siyaseti yaparak siyasi rant elde edemezsiniz. Eğer bu konuda samimi olsaydınız; mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Sayın Alpay Antmen’e sorup gerçekleri öğrenebilirdiniz. Ama sizin doğrularla işiniz olmadığından çamur at izi kalsın siyaseti güttüğünüzden dolayı sizleri şiddetle kınıyoruz” dedi.

Ercik, AK Parti Mersin İl Teşkilatı olarak CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da ifade etti.

CHP’Lİ ANTMEN DE TOPA GİRDİ: “ERCİK, BAŞARIR’A HAD BİLDİRMEYE KALKTI… ŞAŞIRDIK MI, HAYIR… KLASİK AKP İŞTE!”

AK Parti’nin bu açıklaması yeni bir cephe daha açtı. Bu sefer de CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, çok sert ifadelerle AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’e yüklendi.

CHP’li Antmen, “Milletvekilimiz , yol arkadaşım Ali Mahir Başarır’ın soru önergesi üzerine AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik bir basın açıklaması yapmış ve hiç de hoş olmayan bir şekilde milletvekilimize had bildirmeye tevessül etmiştir. Konunun tarafımla ilgili olan kısmına gelince AKP İl Başkanı’nın “ mülkiyet sahibinin avukatı olan CHP Mersin Milletvekili Sayın Alpay Antmen’e sorup gerçekleri öğrenebilirdiniz” diyerek aklı sıra milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’a ayar vermeye kalkışmasıdır. Sayın AKP İl Başkanı bir hukukçu olarak bilir ki, işyeri kira paraları sadece banka kanalı ödenir ve her iki tarafça Vergi Dairesi’ne beyan edilir. Yani, çıkıp  şahsıma atıf yaparak çalışkan , cesur ve onurlu Milletvekili yol arkadaşım Ali Mahir Başarır’a had bildirmeye kalkacağınıza banka ödeme dekontlarınızı gösterirdiniz olup biterdi… Şaşırdık mı? Hayır… Klasik AKP işte…” diyerek tartışmanın boyutunu daha da ileri bir noktaya taşıdı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle