Hoşgeldiniz  

İŞKEMBE-İ KÜBRA’DAN ADAMA FETÖ’CÜ İFTİRASI ATAN “BİR KISIM MEDYA” ŞİMDİ YANDI!

admin | 05 Ağustos 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz sonrası manşetlerinde ve haberlerinde elinde kanıt olmadan “kesin” ifadelerle kişi ve kurumlara FETÖ’cü yaftası yapıştıran yerel gazete ve internet sitelerinin, Savcılık talimatıyla Emniyet tarafından kapsamlı inceleme altına alındığı iddia edildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yurt genelinde başlatılan FETÖ operasyonlarını gölgelemek, sulandırmak için kullanılan bir kısım medyanın Savcılık radarına takıldığı öne sürüldü.

 

Özellikle kişi ve kurumlar hakkında elinde belge ve kanıt bulunmadan “kesin” ifadelerle FETÖ’cü yaftası yapıştıran yerel basının Emniyet tarafından inceleme altına alındığı iddia edildi. Emniyet’e yakın kaynaklar, özellikle FETÖ/PDY kapsamında kapatılan derneklerde üye veya yönetici olarak çok sayıda ismin manşetlere taşınarak FETÖ’cü suçlamasına maruz kaldığını, birçoğunun bu derneklere üye bile olmadığının araştırılması taleplerinin artması üzerine Savcılığın harekete geçtiğini ileri sürdüler.

 

EMNİYET İÇERİSİNDE ÖZEL BİRİM KURULDU

 

Emniyet içerisinde oluşturulan özel bir birim tarafından gazetelerin ve internet sitelerinin her gün düzenli olarak tarandığı iddia ediliyor. Özellikle FETÖ/PDY tarafından kapatılan çok sayıda dernekle ilişkilendirilen isimlerin Dernekler Masası aracılığıyla araştırıldığı, söz konusu kişinin dernekle bağlantısının olmadığının belirlenmesinin ardından o yayını yapan basın kuruluşu hakkında iftiradan inceleme başlatıldığı da sızan bilgiler arasında.

 

KAMU ADINA İFTİRA DAVALARI MI BAŞLIYOR?

 

Özellikle son günlerde Mersin’de yayın yapan bazı gazetelerde FETÖ/PDY kapsamında kapatılan derneklerden birinin üst düzey yöneticisi olduğu kesin bir dille ifade edilen bazı isimlerin dernekle herhangi bir üyelik veya yöneticilik bağının olmadığı, bunun tespiti içinde haklarında her türlü araştırmanın yapılmasını talep etmeleri üzerine Savcılığın işi genişlettiği iddia ediliyor. Özellikle adli tatilin sonlanmasıyla kamu adına iftira davalarının başlatılacağı da öne sürülüyor.

 

BAŞSAVCI ERCAN’IN “UYARISININ” ALTINDA BU MU YATIYOR?

 

Geçtiğimiz günlerde Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın “Arkadaşlar çok dikkat etmeniz lazım. Gazeteci süsü vererek sizin haklarınızı gasp eden şarlatanlar var. Onları tespit ettiğiniz anda bizlere bildirin gerekli cezalarını verelim ” uyarısının altında yatan nedeninin bu ve buna benzer olaylar olduğu öne sürülüyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle