Hoşgeldiniz  

İMAMOĞLU’NA KOCAMAZ’DAN TEBRİK: “BU SEÇİMİ İMAMOĞLU KAZANARAK MERSİN’DE YAŞANAN HUKUKSUZLUĞA DA CEVAP VERDİ!”

admin | 23 Haziran 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla Mart yerel seçimlerine girmesi engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tekrar seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nu hem tebrik etti hem de İmamoğlu’na teşekkür etti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 6 Mayıs’ta verdiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı üzerine, İstanbullular bugün tekrar sandık başına gitti. İstanbul’da sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

YÜZDE 84 KATILIM

İBB Başkanlığı seçimi için,10 milyon 570 bin 222 seçmenin bulunduğu İstanbul’da kurulan 31 bin 186 sandığın 30 bin 989’u açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 99,37’si açılan sandıklarda kullanılan 8 milyon 868 bin 664 oydan 8 milyon 696 bin 552’si geçerli sayıldı. Buna göre, seçime yüzde 84,42’i katılım gerçekleşti.

EKREM İMAMOĞLU İBB BAŞKANI SEÇİLDİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 698 bin 782, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 921 bin 201 seçmenin oyunu aldı. İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 54,03, Yıldırım’ın oy oranı yüzde 45,09 olarak gerçekleşti. Açılan sandık verilerine göre, iki aday arasındaki oy farkı 777 bin 581 oldu. Diğer adaylar ise oyların yüzde 0,88’ini yani seçmenlerin 76 bin 569’unun oyunu aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildi.

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tekrar seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nu hem tebrik etti hem de İmamoğlu’na teşekkür etti.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Akla hayale gelmeyecek bir kumpas organizasyonuyla 31 Mart yerel seçimlerine girmesi engellenen Burhanettin Kocamaz, “Sayın Ekrem İmamoğlu, elde ettiğin bu büyük zaferle Mersin’de Mersin halkına ve şahsıma karşı yapılan haksız, hukuksuz ve demokrasi dışı uygulamalara da Osmanlı şamarı gibi bir cevap vermiş oldun. Allah başta Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere Sayın Meral Akşener, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Halkından Allah razı olsun” açıklaması yaptı.

Seçim öncesinde kendisini aday göstermeyerek, Toroslar eski Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday gösteren ve Mart yerel seçimlerinin ardından Taş Bina’yı CHP’ye kaptıran MHP’ye de gönderme yapan Kocamaz, “Bölgemizde kendi Belediyelerini koruyamayıp, kendi adaylarına seçim kazandıramayan kerameti kendinden menkul bazı zatı muhteremlerin görüldüğü gibi İstanbul’a giderek Sayın Binali Yıldırım’a verdikleri desteklerle seçim kazandırmaları hayalden öteye gidememiştir. Ben öyle inanıyorum ki her şeyi ben bilirim, ben yaptım oldu anlayışıyla Türk Milliyetçilerinin yönettiği Belediyeleri yazdıkları senaryolarla Çukurova’dan çekenlerde bu sonuçtan ders almışlardır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle