Hoşgeldiniz  

HDP’Yİ MECLİS’E SOKALIM DİYEN MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE SELO ŞOKU!

admin | 17 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP’nin cezaevinde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Fransız gazeteye skandal bir ifade kullandı.

Edirne F Tipi cezaevinde tutuklu bulunan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye karşıtı haberleriyle tanıdığımız Fransız Le Monde gazetesine röportaj verdi.

 

“KÜRT BÖLGESİNİN BAŞKENTİ”

 

Yayımlanan röportajda, Demirtaş bölücü bir ifadeye yer verdi. Diyarbakır’dan bahseden Demirtaş, şehri Kürt bölgesinin başkenti olarak tanımladı.

 

Yazıdan ilgili bölüm şöyle: “1 yıl 8 ay önce bir gece vakti Türkiye’nin Kürt bölgesinin başkenti olan ve ailemin yaşadığı Diyarbakır’da tutuklanıp buraya getirildim. Ailemle ve arkadaşlarımla aramda yaklaşık 1700 km’lik bir mesafe var…”

 

Demirtaş’ın kullandığı “Kürt Bölgesi’nin Başkenti Diyarbakır” ifadesi HDP’yi Meclis’e sokmak için oy vermeyi düşünen CHP’liler de soğuk duş etkisi yarattı.

 

“ÖZERKLİKTEN KORKMAYIN” DİYEN SAĞLAR, DEMİRTAŞ’IN BU SÖZLERİNE NE DİYECEK?

 

Cezaevinde Demirtaş’ı ziyaret etmeye giden CHP’li Milletvekillerinin başında gelen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da son olarak HDP’lilerin sözde Kürdistan hayallerinin ilk ayağı olan yerel yönetimlere özerklik şartının Kürt sorununun çözümü için getirilmesi gerektiğini savunmuştu.

 

Sağlar, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartıo’nın uygulanması gerektiğini vurgulamış, “Bugün Türkiye’nin yaşadığı demokratikleşme ve terör paradoksunu yıkmanın en iyi yolu da Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı, hiçbir çekince olmaksızın kabul etmek ve uygulamaktır. Yıllardır ortaya koyulan güvenlikçi yaklaşım da gösterdi ki, Kürt sorununa askeri bir çözüm bulmak mümkün değil!.. Bunun yerine Avrupa düzeyinde bir demokratikleşme yaklaşımı geliştirmek gerekiyor.  Avrupa ülkeleri bütün etnik ve kültürel çatışmaları ‘daha fazla demokrasi’ ile aşmıştır. ABD tarzı bir terörle mücadele yaklaşımı ise Ortadoğu bataklığını ortaya çıkarmıştır. CB Adayımız Muharrem İnce, söylemlerinde bu konuyu net bir şekilde gündeme getiriyor. Kürt sorununu çözmekte direnen siyasilerin aslında, demokrasi ve hukuk devletine de inanmadıklarının altını çiziyor” demişti.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle