Hoşgeldiniz  

HDP’YE “SEÇER DİYETİ” YİNE ÖDENEMEDİ! BİRLİKLERE DE HDP’Lİ GİREMEDİ!

admin | 19 Nisan 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Nisan Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında toplandı.

Başkan Seçer, ilk mecliste oylamaya sunduğu ancak kabul edilmeyen, mecliste grubu bulunmayan siyasi partilerin komisyonlarda temsil edilme hakkıyla ilgili olarak yeni bir önerge verdi. Başkan Seçer, grubu bulunmayan üyelerin birliklerde temsil edilmesi önerisinde bulundu ve meclis üyelerine çağrıda bulundu.

“İKİ TOPLANTIDA BAŞARAMADIĞIMIZ BİRLİKTELİĞİ İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞARIRIZ”

Meclis’in ilk toplantısında yaptığı çağrıyı yineleyen Başkan Seçer, “Birlik seçimlerine geçeceğiz, burada seçim sistemimiz açık oylama. Tabi matematiksel olarak meclisteki dağılımda eğer geçtiğimiz toplantıdaki gibi bir iş birliğini siyasi partiler ortaya koyarsa, buradaki bazı meclis üyeleri bu birliklerde temsil edilme imkânı bulamaz. Geçen toplantıdaki teklifimi yineliyorum. O zaman başarılı olamadık ama umut ediyorum birlik seçimlerinde bunu başaracağız. Eğer sayısal çoğunluğa göre bir dağılım yaparsak, başta Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer grubu bulunmayan siyasi partiler birliklerde temsil edilemeyecekler ya da birliklere temsilci veremeyecekler. Sizlerin takdirine sunuyorum” şeklinde konuştu.

Önerisi kabul görmeyen Başkan Seçer, oylamanın ardından “Önerim karşılık bulmadı ama inşallah önümüzdeki süreçte iki toplantıda da çabaladığımız ama bir türlü başaramadığımız birlikteliği başarırız diye umut ediyorum. Çünkü Mersin halkının bizden beklentileri bu” dedi.

Bu kararın ardından Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Katı Atık Birliği, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB), Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği Meclisi’ne üye seçimleri gerçekleştirildi.

Cumhur ittifakının listeleri 45 oy alırken CHP listeleri de 32 oyda kaldı. Bu sonuçla birlik üyeleri de Cumhur listelerinden oluştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle