Hoşgeldiniz  

HAFTANIN KOMEDİSİ… MGC BAŞKANI ÖZGÜRLÜK İÇİN OHAL’İN KALKMASINI BEKLİYORMUŞ

admin | 16 Ağustos 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, terör örgütü propagandası yapmak ve örgüte üye olmak suçlamalarıyla tutuklanan gazeteciler için Evrensel Gazetesi’ne verdiği demeçte bu tutuklamaların kabul edilemez olduğunu vurguladı. FETÖ üst düzey yöneticileri Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın tutuklanmalarını protesto eden, PKK üyeliği ve propagandasını yapmak suçlamalarıyla tutuklu bulunan gazetecileri savunan Ünal’ın bu sözde demokratik (!) çıkışı kendi yönetim anlayışını eleştiren 3 gazeteciyi MGC’den ihraç ettirmesiyle büyük çelişki yarattı.  

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal’ın Evrensel Gazetesi’ne verdiği tutuklu gazetecilerle ilgili demeci tepki topladı. Mersin’de gerçekleştirilen gazeteci tutuklamalarını eleştiren Ünal, “Arkadaşlarımızın gözaltı haberlerini duymayı artık alışkanlık haline getirdik. Mersin’deki muhalif gazetecilere uygulanan baskıyla neyin hedeflendiğini anlamakta zorlanıyorum. Bu tür uygulamaların sona ermesi için kararlı şekilde mücadele veriyoruz” dedi. Ünal, olağanüstü hal koşullarının bir an önce bitmesini ve gazetecilerin özgürce vatandaşı bilgilendirme hakkını kullanmasını talep etti

 

Mersin’de son bir ayda 5 gazeteci örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Örgüt üyeliği suçlamalarını “işi vatandaşı bilgilendirmek olan gazeteciler” olarak kamuoyuna yansıtması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

 

Her fırsatta demokrasi diyen Ahmet Ünal’ın, MGC yönetiminde hiç de demokratik uygulamalara imza atmadığı biliniyor. Ünal’ın PKK üyeliği gerekçesiyle tutuklanan gazetecileri savunurken, kendi antidemokratik uygulamalarını es geçmesi ise sektörün geldiği durumu özetler nitelikte.

 

Ahmet Ünal son olarak kendi yönetim anlayışını eleştiren Mersinli 3 gazeteciyi herhangi bir savunmalarını almadan yönetim kurulu kararıyla MGC’den ihraç etmişti. Mersin’in yakından tanıdığı 3 önemli gazeteci Nebahat Demir, Ahmet Leventyürü ve Ahmet Söyler, Ünal’ın demokrasisine takılmış ve eleştirel değerlendirmeleri yüzünden MGC’den geçtiğimiz yıl ihraç edilmişlerdi. İhraç kararının ardından bir açıklama yapan Kanal 2000 TV Genel Yayın Yönetmeni Nebahat Demir, “FETÖ örgüt üyeleri için eylem yapan MGC beni ihraç etmiş. MGC, FETÖ eylemlerine destek vermekten yargılanan Başkanını değil, bunu soran yazan üyesini üyelikten çıkartmış hem de hukuksuz savunmasız,  yargısız infazla… MGC Başkanı Ahmet Ünal buyurmuş özgür kalemler susturulamaz diye. Galiba Ünal bunu Özgür Medya eylemlerine soyunurken söylemiş!.. Kendi üyeleri için değil… Ben de şimdi soruyorum; FETÖ’nün beyin takımında yer alan örgüt üyelerini savunmak için eylem yapan Ahmet Ünal da MGC’den ihraç edilecek mi?” diye sormuş ve Ünal’ın antidemokratik anlayışını bir kez daha eleştirmişti.

 

AHMET ÜNAL FETÖCÜ DUMANLI VE KARACA İÇİN MEYDANLARA İNMİŞTİ

 

Ahmet Ünal’ın gazetecilere özgürlük söylemlerinin ise Türkiye için kritik dönemlerde ortaya çıkması dikkat çekiyor. Ünal, 14 Aralık 2014’te FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu TV Genel Müdürü Hidayet Karaca’nın gözaltına alınmalarını protesto etmek amacıyla Adliye önündeki gösterilerde en ön saflarda yer almıştı. Burada toplanan kalabalığa seslenen Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, skandal sözler sarf ederek, gündeme oturmuştu.

 

FETÖ Örgütü üst düzey yöneticileri Karaca ve Dumanlı’yı kıyasıya savunan Ünal, “gelecekte kuracağımız cumhuriyet” ifadesini kullanmış, Ünal’ın bu sözleri 15 Temmuz hain darbe girişimine ön hazırlık sözleri olarak yorumlanmıştı. Ünal, “Buradan bir kez daha söylüyorum gözaltına alınan arkadaşlar bizim arkadaşlarımızdır. Onlar yalnız değiller. Onlara sahip çıkacağız ve gelecekte kuracağımız, gerçekten hukukun üstünlüğüne layık o cumhuriyet bizim cumhuriyetimiz olacak. Bugün buraya bizim kavgamıza destek vermeye geldiğiniz için hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

FETÖ BİTTİ, ŞİMDİ PKK YANLILARI VAR

 

MGC başkanı Ahmet Ünal’ın son skandal açıklaması da Mersin kamuoyunda şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı. Kendisini eleştiren gazetecileri başkanı olduğu dernekten savunmasız bir şekilde ihraç eden Ünal’ın şimdi PKK üyeliği iddiasıyla tutuklanan gazeteciler üzerinden Hükümetin OHAL uygulamasını eleştirmesi de trajikomik olarak değerlendirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle