Hoşgeldiniz  

GAZETECİ MEHMET MİRAS’IN GÖZÜNDEN SARIKEÇİLİ ÇOCUKLAR… FOTOĞRAF SERGİSİ MERSİN’DE…

admin | 01 Aralık 2019 | Dünya, Foto Galeri, Genel, Son Dakika, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in yakından tanıdığı Gazeteci ve Doğa Fotoğrafçısı Mehmet Miras, Torosların eteklerinde yüz yıllardır Develeri keçileri ile “Göçer konar Sarıkeçili Yörüklerde çocuk olmak” Fotoğraf sergisi Palm City Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluşturdu.

Gazeteci Doğa fotoğrafçısı Belgesel yapımcısı Mehmet Miras, aslında ekran yüzü Doğa ve yaşam hikâyeleri uluslararası ülkelere taşıyan bir sanatçı kişiliği var.

Yaklaşık 30 yıldır Deniz kaplumbağaları takibi ile tanına Miras, kentin değerlerini haberciliğine de ekleyerek, Torosların eteklerinde yüz yıllardır Develeri keçileri ile “Göçer konar Sarıkeçili Yörüklerde çocuk olmak” Fotoğraf sergisi Palm City Mersin Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. 

Çileli yolculuklarını 1 aya aşkın dağlarda yol arkadaşlığı yapan belgesel yapımcısı Mehmet Miras

100’ü aşkın 75×100 ebatlarında olan fotoğraflarında Yörük çocukların günlük yaşamlarını fotoğrafladı. Aynı zamanda belgeseli de açtığı sergisinde davetlilere sunuyor.

Mehmet Miras’ın bir çok karesinden bir fotoğrafı Dünya çocuklar gününde TBMM’de ödüle layık görüldü. Mehmet Miras’ın  “Sarıkeçili Yörüklerde çocuk olmak” sergisi 15 Aralık 2019 tarihine kadar sanat severlere açık olacak.

YAŞAMLARI ZOR OLSA DA GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

900 yıl önce Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden Sarı keçililer, halen 300 aile ve 2 bin 500 kişilik nüfusları ile gelenek ve göreneklerini Mersin Aydıncık, Konya Karaman Seydişehir’de sürdürmeye çalışıyor.

Yılın 6 ayını sahillerde 6 ayını da yaylalarda geçiren Yörükler, sevinci de hüznü de yollarda yaşıyorlar

Yılın 3 ayını yolda, 3 ayını yaylada, 6 ayını da sahillerde geçiren Sarıkeçililer, göç başlamadan aldıkları un, bulgur, tuz, yağ, kefenlik, kazan, tencere, yayık, beşik, yatak ve yorganlarını develere yükleyip yola çıkarlar.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle