Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… MİNAREYİ ÇALDILAR, KHK’YI KILIFINA UYDURDULAR

admin | 06 Ağustos 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ soruşturmalarını kendi menfaatlerine kullanan devlet görevlileri hakkındaki şikayetler üzerine haklarında idari ve adli soruşturma açılan bazı görevlilerin KHK’nın bazı maddelerine sığındıkları ve bu maddeleri “kendilerine” uyarladıkları iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklamalar ve göz altılarına ilişkin olarak, “Şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar’ diyenler var” demesinin ardından özellikle FETÖ operasyonlarını gerçekleştiren ekipler üzerinde yoğunlaşılması dikkat çekiyor.

 

Son olarak Büyükşehir FETÖ soruşturması kapsamında açılan davada verdiği ifadede Başkan Burhanettin Kocamaz bu operasyonu bazı emniyet görevlileri ve gazetecilerin organize ettiği bir kumpas olarak nitelendirmişti.

 

Yurt genelinde sürdürülen bu ve buna benzer FETÖ Operasyonlarını gerçekleştiren görevliler hakkında şikayetlerin çoğalmasının ardından olaya el atan Hükümetin, şikayetleri incelediği ve “destekli” gelen iddiaların muhatapları hakkında idari soruşturmalar açtığı biliniyor.

 

İdari soruşturma kapsamında incelenen bazı emniyet görevlilerinin savunmasında yer aldığı iddia edilen ifadeler şok yarattı. Haklarında Mülkiye Başmüfettişliği tarafından açılan soruşturma kapsamında ifade veren emniyet mensuplarının “667 ve 668 No’lu KHK’lara bakın, bizi ona göre sorgulayın” dedikleri iddiası gündeme bomba gibi düştü.

 

667 VE 668 NO’LU KHK’LAR NE DİYOR?

 

667 NOLU KHK MADDE 9

 

MADDE 9 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararname kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu görevleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.

 

668 NOLU KHK

 

Sorumluluk

 

MADDE 37- (1) 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında karar alan, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.   

 

Bu KHK maddelerine sığınan görevlilerin, bu maddeler ışığında kendilerine herhangi bir soruşturma, sorgulama yapılamayacağına öne sürerek, soruşturmaları reddettikleri iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

FLAŞ İDDİA… MİNAREYİ ÇALDILAR, KHK’YI KILIFINA UYDURDULAR için 1 yorum

  1. ahnet dedi ki:

    kasıt kin ve nefret yoksa sorumluluk yüklemez,bilerek isteyerek kasıtlı olarak yapılan hukuksuzlukları kapsamaz

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle