Hoşgeldiniz  

FLAŞ İDDİA… İYİ PARTİ ANKARA’YA YAVAŞ’I MERSİN’E KOCAMAZ’I KOYACAK, CHP DESTEKLEYECEK!

admin | 18 Ekim 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gözler AK Parti ve MHP arasında gerçekleşmesi için çalışmaların yürütüldüğü yerelde Cumhur ittifakına çevrilmişken, CHP ve İYİ Parti belli bölgelerde “ortak aday”la seçmenin karşısına çıkmak için çalışmalarını yürütüyor. CHP’nin 2014 yerel seçimlerini kıl payı kaçırdığı Ankara’da ve aday belirleme sürecinde MHP’nin karıştığı Mersin’de İYİ Parti çatısı altında ortak aday çalışması yürüttüğü iddia edildi.

CHP’de yerel seçim için aday belirleme çalışmaları hızlanırken, aday adayları kulisleri hareketlendirdi. CHP’de, belediye başkan adaylarıyla ilgili ilk adım 24 Ekim’de yapılacak Parti Meclisi toplantısında atılacak. Toplantı sonunda CHP’nin kazanmaya yakın olduğu 100’ün üzerinde ilçe ve beldedeki başkan adaylarını ilan etmesi bekleniyor.

 

ANKARA’DA MANSUR YAVAŞ ÖNE ÇIKIYOR

 

CHP’de İstanbul ve İzmir adaylığı için çok sayıda isim konuşulurken Ankara’da öne çıkan isim 2014 seçimlerinde de CHP’nin Ankara adayı olan Mansur Yavaş oldu. Mansur Yavaş’ın İYİ Parti ile görüşmesi üzerine Ankara’da kırsaldan da gelecek oyları hesap eden CHP yönetiminin, Yavaş’ın adaylığında İYİ Parti ile ortak seçimlere girme hazırlığı içerisinde olduğu öne sürüldü. Mansur Yavaş’ın da CHP ve İYİ Parti ortak adaylığına sıcak baktığı sızan bilgiler arasında.

 

İYİ PARTİ KOCAMAZ İÇİN BASTIRIYOR

 

CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayla çıkmayı düşündükleri bir diğer seçim bölgesi de Mersin. Özellikle MHP’nin elinde bulunan Manisa ve Mersin’i çok isteyen İYİ Parti yönetiminin Mersin için MHP’li mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı aday göstermek için yoğun kulis yaptığı biliniyor. CHP’nin de MHP tarafından aday gösterilmeyen Kocamaz için girişimde bulunduğu, bizzat Burhanettin Kocamaz tarafından canlı yayında açıklanmıştı.

 

11 ADAY ADAYI CHP’YE ÇARE OLMUYOR

 

Mersin’de 11 tane aday adayı bulunan CHP’nin kırsaldaki zayıflığı seçimleri zora sokuyor. Hemen hemen her partinin anketlerinde açık ara birinci çıkan Kocamaz’a teklifin Genel Başkanlık düzeyinde yapıldığı iddiası Mersin’de bomba etkisi yaratmıştı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ısrarla istediği Mersin ve Kocamaz içinCHP’lilerin tıpkı Ankara’da olduğu gibi Kocamaz adaylığında ortak adaya sıcak baktığı iddia ediliyor.

 

CHP’DEN ORTAK ADAYA YEŞİL IŞIK…

 

CHP kulislerinde bir Genel Başkan Yardımcısı tarafından söylendiği iddia edilen söz konuşuluyor. İddiaya göre bir CHP yöneticisi, “Biz her zaman söylediğimiz gibi tabanın sesini dinleyeceğiz. Genel Başkan’ın ifadesiyle sandık birliği, ittifakından yanayız. Ama aşağıdan böyle bir talep gelirse tabii bu da değerlendirilir” ifadesinin ortak adaya CHP’nin olumlu baktığı şeklinde yorumlanıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle