Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE DE KORONA TANI TESTİ YAPILMAYA BAŞLANDI

admin | 14 Nisan 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Şehir Hastanesi’nin tanı yetkilendirme izni almasının ardından Mersin Üniversitesi’nde de korona virüs testlerinin yapılmaya başlandığı bildirildi.  

Mersin Üniversitesi Hastanesi bünyesinde alınan tedbir ve yürütülen çalışmalar yoğun biçimde devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, COVID-19 pandemisinin ilk anından itibaren Sağlık Bakanlığımızla ve Valilik başta olmak üzere Mersin’deki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu’nda ilgili öğretim üyelerinin de görev yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı bunun yanı sıra Mersin Üniversitesi Hastanesinin tüm birimlerinde yoğun bir çalışma yürütüldüğünü vurguladı. Prof. Dr. Çamsarı, “Hastalığa karşı verilen topyekün mücadelede bizler de milletimizin sağlığı, ülkemizin geleceği adına tüm sağlık personelimizle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Yeni tip koronavirüs tanısında kullanılan Polimeraz Zincirleme Tepkimesi (PCR) testinin 13 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Mersin Üniversitesi Hastanesinde de yapılmaya başlandığını belirten Rektör Çamsarı, İmmün Plazma Tedavi merkezi ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlanarak Çukurova Kalkınma Ajansına proje ile başvurulduğunu söyledi.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE ALINAN TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE

Bugüne kadar bin 500 şüpheli vaka başvurusunun yapıldığı Mersin Üniversitesi Hastanesinde hastaların teşhis ve tedavisinde üst düzey önlemler alınırken, diğer hastaların ve sağlık çalışanlarının güvenliği açısından da çeşitli tedbirler uygulanmaya başlandı.

Bu kapsamda Hastane poliklinik giriş kapıları ikiye ayrılarak giriş ve çıkışlarda görevli sağlık çalışanları tarafından ateş ölçümü yapılıyor. Yetişkin Acil, Çocuk Acil, Onkoloji Hastanesi ve COVID-19 polikliniğinin girişlerinde oluşturulan triyaj çadırlarında bulguları şüpheli kişiler personel eşliğinde Covid-19 polikliniğine yönlendiriliyor.

Özel Servis-2 boşaltılarak, COVID-19 olası vakaları için poliklinik ve yataklı servis (çocuk-yetişkin) olarak kullanılmaya başlandı ve alınan gerekli önlemlerle sağlık hizmetinin kesintisiz ve prosedürlere uygun biçimde yapılması sağlandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle