Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… CHP’Lİ VAHAP SEÇER’İN OYUNU, CUMHUR’U DÜŞÜRDÜ… OLAN VATANDAŞA OLDU!

admin | 09 Mart 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Siyasi sorumluluğu ben alıyorum” diyerek su aboneliklerinde katılım paylarını tavan fiyatlarından tahsil etmesi büyük tepki çekmişti. Bugün gerçekleştirilen MESKİ’nin olağanüstü genel kurulunda CHP’li Seçer’in Cumhur ittifakı meclis üyelerine gerçekleştirdiği oyun damga vurdu. İndirim reddedildi.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mart Ayı Olağanüstü Genel Kurulu Toplantısı, MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nde harcamalara katılım payı ile ilgili olarak 2020 yılı itibariyle uygulamaya giren ve gayrimenkul vergi değerinin yüzde 2’si olarak uygulanan oran üzerinden yapılan hesaplamanın, altyapısı tamamlanmış yerlerde 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 50 indirimli olarak uygulanabilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi için toplanan Genel Kurul’da tepki çeken uygulamada CHP’li Vahap Seçer geri adım attı.

Cumhur ittifakı Meclis üyeleri, Seçer’in önerdiği yüzde 50 indiriminin daha da fazla yapılmasını önerdi. MHP’li Mehmet Topkara, yüzde 2 olan katkı payının yüzde 1’e değil, yüzde 0,45’e düşürülmesini önerdi. CHP’li Vahap Seçer yüzde 1’lik teklifte ısrarcı davrandı.

CHP’li Seçer’in ısrarcı tutumunun ardından Cumhur ittifakı üyeleri tekrardan değerlendirme yapmka için Meclis’e ara verilmesi önerisini kabul etti.

Aranın ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamanın ardından katılım payı ile ilgili olarak 2020 yılı itibariyle uygulamaya giren ve gayrimenkul vergi değerinin yüzde 2’si olarak uygulanan oran üzerinden yapılan hesaplamada yüzde 50 indirim uygulaması reddedildi. 29 kabule karşılık, 37 ret oyu çıktı.

Cumhur ittifakı Meclis üyeleri bu oranın yüzde 0,45’e düşürülmesinin oylanmasını istedi. CHP’li Meclis üyeleri yeni bir madde uygulanmasının olağanüstü toplantıda mümkün olmadığını söylediler. CHP’li Başkan Vahap Seçer de bu madde doğrultusunda indirim önergesinin reddedildiğini söyleyerek yeni maddenin yeniden oylanmayacağını kaydetti. CHP’li Meclis üyelerinin “İndirime Cumhur ittifakı meclis üyeleri karşı çıktınız” demesinin ardından ortalık gerildi.

Bu açıklamanın üstüne Cumhur ittifakı meclis üyeleri itiraz etti. MHP’li Topkara, yanlış yapıldığını savunarak yüzde 0,45 oylamasında ısrarcı oldu. MHP’li Topkara, “Bize sözlü toplantıda böyle demediniz. Bize yüzde 0,45 indirimi kabul edeceğiniz söylediniz. Bunu kabul etmediniz. Siz ahlaki değilsiniz bu konuda. Buraya geldiniz, burada konuştunuz.” dedi.

Vahap Seçer, bunun olağanüstü toplantıda değişiklik olamayacağını söyleyerek, oturumu kapattı. Yeni tarife yönetmeliğinin Mayıs ayında tekrar görüşülebileceğini kaydetti.

Bunun üzerine söz alan MHP’li Mahmut Tat, kendilerinin yeni bir madde ya da teklif getirmediklerini söyleyerek, mevcut teklifte belirtilen oranın daha da aşağı çekilmesini istediklerini dile getirdi. Tat, “Biz yeni madde getirmiyoruz. Burada yüzde 1 indirim önerinizi yüzde 0,45’e çekilmesini istiyoruz. Bu böyle bilinsin. Yani biz daha çok indirim istiyoruz” dedi.

CHP’li Seçer, “Bu isteğiniz yönetmeliğe aykırıdır. Ben yönetmelik gereği bunu oylayamam. Siz reddettiniz. Birbirimize ayar çekmeyelim. Mayıs’ta konuşuruz. Genel Kurul’u kapatalım” diye konuştu.

Bu tartışmaların ardından MESKİ’deki indirim teklifi reddedildi.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle