Hoşgeldiniz  

ELİNDE “CİHAN” MİKROFONU, ARKASINDA “ZAMAN” DÖVİZLERİ… HEY GİDİ YAVRUM HEY!

admin | 10 Ocak 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması dolayısıyla konuşma yapan MGC Başkanı Ahmet Ünal “cemaat” medyasına yüklendi. Ünal’ın konuşması, 2014 yılında devletin gerçekleştirdiği FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan FETÖ beyin takımı üyeleri Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı için “özgürlük” eylemleri yaptığını unuttu yorumlarına yol açtı.

Mersin’de görev yapan medya çalışanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

 

Burada bir konuşma yapan Mersin Gazeteciler Başkanı Ahmet Ünal’ın sözleri şok yarattı. Ünal’ın, “Kartel medyası ve cemaat medyasının etkinliği, gücü arttıkça gazetecilerin özgürlüğünden, gazetecilerin bağımsızlığından bahsedilemez. Neler yaşadık hep birlikte gördük” demesi de akıllara FETÖ cemaatinin ilk darbe girişimi olan 17/25 Aralık kumpası dönemlerinde yaptığı eylemleri akıllara getirdi. 2014’te başlatılan FETÖ operasyonlarına “hukuksuz” diyen Ünal’ın, şimdilerde cemaat medyasına “vurması” da samimiyetsizlik olarak yorumlandı.

 

Hükümet 17/25 Aralık 2013’te FETÖ darbe girişimini engellemiş ardından yurt genelinde FETÖ operasyonları başlatmıştı. Bu operasyonlar kapsamında FETÖ’nün yayın organı Samanyolu TV ve Zaman Gazetesi’ne Emniyet güçleri tarafından baskın yapılmış ve yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca ve Gazetenin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı gözaltına alınmıştı.

 

Bu operasyonların ardından FETÖ eliyle yurt genelinde “Özgür basın susturulamaz” eylemleri başlatılmış ve bu eylemlerle iç karışıklığa ortam hazırlamıştı. 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının ardından da başlatılan operasyonlarda Ekrem Dumanlı’nın FETÖ örgütünün basın yayın sorumlusu olarak 16. sırada Hidayet Karaca’nın ise FETÖ örgütünün görsel yayın sorumlusu olarak 20. sırada yer aldığı ortaya çıkarılmıştı.

 

FETÖ’ye ilk büyük operasyonun gerçekleştirildiği 14 Aralık 2014’te “Özgür Medya susturulamaz” adıyla FETÖ/PDY örgütünün beyin takımı olarak açıklanan Dumanlı ve Karaca için Mersin Gazeteciler Cemiyeti eylemler yapmıştı. Mersin Adliyesi önünde yapılan eylemin duyurusu, daveti ve ev sahipliğini MGC üstlenmiş, haber merkezlerine MGC tarafından gönderilen maillerle eyleme katılım ve haber takibi için çağrı yapılmıştı. MGC bununla da kalmamış, bu kez yeni hizmet binasının önünde aynı kapsamda eylemlerin devamı olan oturma eylemlerine ev sahipliği yapmıştı.

 

O dönem Mersin Adliyesi önündeki eylemde konuşan MGC Başkanı Ahmet Ünal, 17/25 Aralık sonrası gerçekleştirilen operasyonları “hukuksuz” olarak nitelendirmiş ve “Tarihimizin en önemli günlerinden birini daha yaşıyoruz. Gözaltına alınan gazetecilerimize sahip çıkmak için geldik. Bizim kavgamıza destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuşmuştu.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle