Hoşgeldiniz  

DİREK REKLAMLARINDA FLAŞ GELİŞME… MAHKEME FİRMAYA “DUR” ÇEKTİ

admin | 29 Ekim 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de elektrik direklerinin hukuka aykırı bir şekilde reklam mecrası olarak kullanılmasına karşı çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni mahkeme de haklı buldu. İlgili reklam firmasının tüm çabasına rağmen Mersin 1. İdare Mahkemesi, uygulamayı hukuka aykırı bularak, yürütmenin durdurulması istemiyle ilgili red kararı verdi.

Mersin’de Toroslar EDAŞ’a ait elektrik direklerinin reklam alanı olarak kullanılması konusunda flaş gelişme yaşandı. Mersin 1. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması için açılan davada “red” kararı verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, elektrik direklerinde yer alan reklamları, kanuna aykırı olduğu ve kentte görüntü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle toplatmıştı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTI

Hukuka aykırı olmasının yanı sıra kentte büyük bir görüntü kirliliği de yaratan direklere asılan reklam panolarının toplatılması talimatını veren Başkan Seçer’in uygulaması üzerine yürütmeyi durdurma isteyen reklam firması mahkemeye başvurmuştu.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA İSTEMİNİ REDDETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi mahkemeye savunmasını sundu ve ilgili firmanın yürütmeyi durdurma istemi, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nce reddedildi. Mahkeme kanuna açıkça aykırı olan direk reklamlarının toplatılması ile ilgili yürütmeyi durdurma istemini reddederek, Mersin Büyükşehir Belediyesini haklı buldu.

24 BİN 959 AYDINLATMA DİĞERİ İÇİN SÖZLEŞME YAPILMIŞTI

Elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmaların, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlan ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesi 8’inci bendinde yer alan “Ortak kamu kullanım alanlarında bulunan elektrik direkleri reklam alanı olarak kullanılamaz” kararını tanımadan, aralarında imzaladıkları sözleşme ile neredeyse her elektrik direğine ilan ve reklam afişleri astıkları belirlenmişti.

Yapılan tespitin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 1’inci Hukuk Müşavirliği tarafından başlatılan soruşturma ve inceleme neticesinde, ilanların yönetmeliğe aykırı şekilde kent genelinde 24 bin 959 adet aydınlatma direğine asılması için elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmalar arasında sözleşme yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Yapılan incelemenin ardından uygulanan işlemlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonu kararlarına ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin hükümlerine açıkça aykırı olduğu belirtilmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

DİREK REKLAMLARINDA FLAŞ GELİŞME… MAHKEME FİRMAYA “DUR” ÇEKTİ için 1 yorum

  1. TARSUSLU dedi ki:

    Seçimlerde Kendi kullanmıştı Şimdi yasak diyor???

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle