Hoşgeldiniz  

DEVRAN DÖNDÜ… KUMPAS İDDİALARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NCA ARAŞTIRILMAYA BAŞLANDI!

admin | 10 Mayıs 2018 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından Büyükşehir’e gerçekleştirilen operasyonu sürekli olarak kumpas olarak nitelendiren Başkan Burhanettin Kocamaz ve dönemin Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal’ın iddiaları İçişleri Bakanlığı’nca kabul gördü. İçişleri Bakanlığı’nın söz konusu polisler hakkında soruşturma izni verdiği iddia edildi.

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ardından yurt genelinde başlatılan operasyonlar Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sıçramış, Genel Sekreter dahil çok sayıda daire başkanı gözaltına alınmıştı. Gözaltı sürecinden sonra Büyükşehir ekibi, çıkarıldıkları Mahkeme’ce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Uzun süren dava dün sonuçlandı ve Büyükşehir davası beraatla kapandı. Mahkeme heyeti, Büyükşehir davasından yargılanan isimlerin FETÖ ile ilgisi, üyesi ve herhangi bir bağlantısı olmadığı hükmüne vardı.

 

1 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alınan, ardından tutuklanan kısa bir süre sonra da tahliye edilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özgür Sanal’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada flaş gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yapılan değerlendirmenin sonuçlandığı ve şikayete konu olan Emniyet görevlileri dönemin Mersin İstihbarat Şube Müdürü F.U.S, TEM Şube Müdürü Y.G, Polis Memurları İ.B, S.T.K ve B.B hakkında İçişleri Bakanlığı Müfettişlerince soruşturma yapılması gerektiğine hükmedildi.

 

Söz konusu Emniyet görevlilerine soruşturma izninin Mart ayında verildiği, ancak Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesi nedeniyle soruşturmanın davanın bitimiyle birlikte başlaması gerektiğine de dikkat çekildi.

 

Bakanlık müfettişlerinin soruşturma izni vermesine gerekçe olarak “Mehmet Özgür Sanal’a tutuklamaya dayanak olarak gösterilen iddialarla ilgili yeterli bilgi ve belgenin bulunmadığı halde gözaltı yapılması gösterildi.

 

BAŞKAN KOCAMAZ KUMPASI MAHKEME’DE DETAYLARIYLA ANLATMIŞTI!

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 11 Mayıs’ta Mersin’deki FETÖ davasının 3. celsesinde tanık olarak dinlenmiş ve sözleri kentte büyük yankı uyandırmıştı. Burhanettin Kocamaz olayı özetle şöyle anlatmıştı:

 

“Belediyeye ve şahsıma düşmanlık besleyen bir internet sitesinin yöneticileri Mustafa Göktaş ve Abdulvahap Şehitoğlu isimli kişiler ile birlikte hareket ettikleri emniyette görevli eski istihbarat şube müdürü F.U.S ile eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.G. hayali olaylar yarattı. Gözaltı ve sorgu döneminde yaşananlar, olayların hepsi düzmece idi. Bize görev bakımından yakın olan kişilere sürekli sorular sordular; ‘Başkanı ver, sen git’ telkinlerinde bulunarak üzerinde çalışma yürüttüler. İfadeler sırasında bize zarf attılar ancak ‘Bizim korkumuz da yok, verilmeyecek hesabımız da yok’ diyerek teklifleri geri çevirdik. Bazı kişilere nasıl korku saldıklarını biz biliyoruz.”

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle