Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’DEN “CUMHUR İTTİFAKI MECLİS ÜYELERİNE”: “ANKARA’YA KULAĞINIZI TIKAYIN!”

admin | 01 Temmuz 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran Cumhur ittifakı Meclis üyelerine AKSEV Bahar Şenliği’nde seslendi: “Peki bizi kavga ettiren neden ne? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Neden toplum geriliyor, neden siyasetçiler birbirine parmak sallıyor, hakaret ediyor? Ankara’dan böyle sert rüzgârlar esince o fırtına buraları da silip süpürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi ve AKSEV tarafından düzenlenen Bahar Şenliği’ne katıldı.

Milletvekilleri Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, AKSEV Başkanı İlhan Faydaver, meclis üyeleri ve yüzlerce Mersinli katıldı.

Burada konuşan CHP’li Seçer, “Birlik olmak güzel. Kardeşlik ve hoşgörülü olmak, paylaşmak güzel. Bu güzellikleri hayatınızda var ettiğiniz sürece de yaşamak güzel. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sorumluluğumun ve görevimin farkındayım. Arkadaşlarım çok güzel değerlendirmeler yaptılar. Sayın Gültak AK Parti Belediye Başkanı. CHP’nin Başkanı da Özyiğit. Ama düşünceleri aynı. CHP Milletvekilinin de düşünceleri aynı. Peki bizi kavga ettiren neden ne? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Neden toplum geriliyor, neden siyasetçiler birbirine parmak sallıyor, hakaret ediyor? Ankara’dan böyle sert rüzgârlar esince o fırtına buraları da silip süpürüyor. Yani toplumu, Anadolu’yu, Mersin’i, Diyarbakır’ı, Erzurum’u, her tarafı geriyor. Ankara tarafına bakan kulağımızı tıkayalım. Burada Mersin’de bütün seçilmiş siyasiler, Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Gülnar’a, Mut’a kadar Mersin’e nasıl hizmet edebiliriz, onun düşüncesi, onun ortak paydası içerisinde olmakta yarar var” dedi.

“HEPİMİZİN TC NUMARASI VAR!”

Mersin halkının menfaati için siyasiler olarak her zaman el ele, kol kola ve birlik içerisinde yürümek zorunda olduklarını dile getiren Başkan Seçer, “Şimdi oyun üzerinde bu Arap, bu Türk, bu Çerkez, bu Alevi, bu Sünni yazmıyor. Oraya girerken TC kimlik numaran, yani eğer Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorsan gidip oy kullanıyorsun. Gerisi teferruat. Bizler hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Hepimizin TC numarası var. Gerisi teferruat. Bunu kafamızdan silelim. Akdeniz’de AK Partili bir belediye başkanı var. Şu anda sınırları içerisindeyiz. Ben nasıl Abdullah Özyiğit ile Yenişehir’de aynı partili bir Belediye Başkanı olarak yan yana, el ele, kol kola yürüyorsam, seçim bitmiştir. AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak da benim çalışma arkadaşımdır. Akdeniz ilçesinin, Akdenizli hemşerilerimin menfaati neyse el ele, kol kola yürümek zorundayız. Bu zorunluluktur. Bunu yapacağız. Sorunlar büyük ve bunları aşmak için bu birliğe ihtiyacımız var” dedi.

“BİZE KAVGA YAKIŞMAZ”

Seçer konuşmasının devamında demokrasi vurgusu yaparak, kavga siyasetinin kimseye bir fayda sağlamayacağına dikkat çekti. Seçer, “5 yıl sonra Allah kerim. 5 yıl sonra yine meydana çıkarız, güreş tutarız. Kim galip gelirse, bir diğeri mağlup olan galip gelenin elini kaldırır. Demokrasi böyle bir şey. Demokrasi uygar toplumların işi. Demokrasi insanlıktan nasibini almış eğitimli toplumların işi. Kavga eden toplumlar barbar toplumlardır. İnsanlıktan nasibini almamıştır, eğitimsiz toplumlardır. Ne dini vardır, ne inancı vardır, ne saygısı vardır, ne sevgisi vardır. Elhamdülillah bizim dinimiz de var, imanımız da var, insan sevgimiz de var, eğitimimiz de var, zekamız da var, ferasetimiz de var. Onun için bize kavga yakışmaz. El ele, kol kola, gönül gönüle Mersin’de yaşamak yaraşır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle