Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’DEN AK PARTİLİ GÜLTAK’A “ORDUYU SAHİLDEN PÜSKÜRTMEK İÇİN” İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI!

admin | 22 Haziran 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 Yılı Haziran Ayı Toplantısı İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

CHP’li Macit Özcan döneminde yapılan ve Danıştay kararıyla “kıyı kenar kanununa” aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılarak Mersinlileri 35 Milyon TL zarara sokan Aqua Park’ın yer aldığı bölgenin akıbeti de Mersin Büyükşehir Meclisince tartışıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak alanın Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın yerine yapılması planlanan Millet Bahçesi ile birleştirilmesini önererek, o bölgenin de Millet Bahçesi yapılması gerektiğini savundu.

Aqua Park’ın Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesini isteyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a cevap veren Başkan Seçer, “Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, ikisi de halk anlamına geliyor. Millet bahçesi halk bahçesi ya da cumhur bahçesi hiç fark etmiyor. Akdeniz Belediyesi’nin tasarrufu bu. Neticede bir bahçe yapılacak, adı ne olur bilmiyorum ama bunu millet kullanacak.  Orada bir sorun var. Daha önce bir kısır çekişme yüzünden 20 küsur milyon TL yerle yeksan olmuş. Ben buna bozulurum, ben buna sinirlenirim. Kanuna aykırı bir yapılaşma olmuş. Çözülecek sorun çözülememiş. İnatlaşılmış ve 20 küsur milyon TL sokağa atlamış. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Ben gittim orayı gördüm. Daha önceki belediye yönetimi orada bir alt yapı çalışması yapmış. Burası daha önce Milli Emlak tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiş. Oranın Aqua Park olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması yönünde tahsisi alınmış. Aqua Park ortadan kalkınca tahsisin gerekçesi de ortadan kalkmış. Ama tahsis Büyükşehir’e yapılmış” ifadelerini kullandı.

“30 AĞUSTOS’TA AÇIYORUZ”

Seçer, “Arkadaşlarıma şu talimatı verdim. Buraya biz üzerinde herhangi bir ticari alan olmadan, yüzde 3’e kadar orada halk plajı düşünüyoruz. Ayrı bir bedel ile girmeyecek insanlar. Ödeyeceklerse de çok sembolik olacak. Belediyenin bir şirketi çalıştıracak. Benim yaptığım o kötü ortamı ortadan kaldırmak için son derece iyi niyetli bir girişim. Akşam hava karardıktan sonra oraya gidin her türlü kötülük şu an orada yapılıyor. Bu rezaletin uzamaması için 30 Ağustos’ta açılmak üzere biz hummalı bir çalışmaya girdik. Orayı yeşillendirip, peyzajını yapıyoruz. Bitkilerini dikeceğiz ve çok büyük maliyetli binalar da değil.  3-5 tane ahşaptan çay ocağı ya da mobil dokuya uyumlu çay ocakları yapacağız. Halkın kullanımına açacağız” şeklinde konuştu.

SEÇER, “HERKESİN HUZURUNDA SAYIN GÜLTAK’IN DA DESTEĞİNİ İSTİYORUM”

Aqua Park’ın bulunduğu alanı canlandırmak ve oradaki asayişi sağlamak istediklerini dile getiren Seçer, “2013’te oranın tahsisi bitmiş. Allah’ın bir kulu da gidip müracaat edip, tahsisini yapmamış. Geçen gün orada denetim yaptık.  Orada gemi restoranlar var. Arkadaşlara söyledik, bu denizi kirletmeyin diye. Işıklarını, kameralarını, temizliğini yaptırdık. Orada incik boncuk satıyorlarmış onun da alt yapısını yapalım dedim. Gelsin Toroslar’dan Akdeniz’den yoksul yurttaş, orada bir gününü çocukları ile geçirebileceği ucuz, huzurlu bir ortam elde etsin. Bir metre kare gelir getirici bir şey olmayacak. Herkesin huzurunda Sayın Gültak’ın da desteğini istiyorum. Ben ona da varım ama o bölgeyi Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndan Çamlıbel’in tümünü kapsayacak geniş bir yapılanma yapalım. Beklemekle olmuyor, etap etap bu işleri yapalım” dedi.

“ORDU DA OLSAN ÇEVİREMEZSİN, ÇIKARMA MI YAPACAKSIN?”

CHP’li Seçer, Çamlıbel’de bulunan Orduevi’nin de yasalara aykırı genişlediğini ve bölgeyi kapattığını savundu. Bu konu için de AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’tan yardım isteyen Seçer, “Çok büyük bir proje ve ben bunu etap etap yapacağım. Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın oraya kadar. Daha önce bir proje yapıldı. Kışla, Eski Çamlıbel Limanı, Orduevi gibi bölümleri kapsayan. Orduevi orayı tel ile çevirmiş, yasalara aykırı ve belki bu konuda girişim yapacağız. Bizim elimiz armut toplamıyor, bu ülkede yasalar ile yönetiliyoruz. Ben baktım geçen gün denizin içine kadar çevrilmiş. Kıyı kanunu var ordu da olsan çeviremezsin. Sen oradan çıkarma mı yapıyorsun? Silahlı Kuvvetler oradan bir yere taarruza mı giriyor? Orası Orduevi, halka açmak lazım. Bu konuda geniş bir çalışmam var ve bana da destek olun. Gerekirse ortak proje yapalım. Ben ona da varım ama o bölgeyi Tevfik Sırrı Gür Stadı’ndan Çamlıbel’in tümünü kapsayacak geniş bir yapılanma yapalım. Beklemekle olmuyor, etap etap bu işleri yapalım. Ben oradan başladım” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle