Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ATICI BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

admin | 01 Eylül 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP eski Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Eğitimlerden Sorumlu Baş Danışmanı Aytuğ Atıcı, bugün Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayacak.

CHP 24-25-26. Dönem Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Eğitimlerden Sorumlu Baş Danışmanı Aytuğ Atıcı, düzenleyeceği basın toplantısıyla Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayacak.

 

Atıcı, adaylığını CHP Mersin İl Başkanlığında saat 12’de açıklıyor.

 

3 dönem Mersin Milletvekilliği yapan ve 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce’nin kabinesinde Sağlık Bakanı olabilmek için milletvekilliğine aday olmadığını açıklayan CHP’li Atıcı, HDP’lilerle yakınlığıyla biliniyor. Atıcı’nın ismi olası bir CHP-HDP ittifakında HDP’nin desteklediği CHP’li Büyükşehir Adayı olarak uzun süredir kulislerde konuşuluyordu.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin 24 Haziran seçim startını verdiği Mersin Örgütü’nü ziyareti öncesinde CHP’li Atıcı ile HDP’li Temelli’nin görüştüğü iddiası büyük yankı uyandırmıştı. Öyle ki Mersin temaslarını bitiren Temelli ardından Hatay İl Örgütünü ziyaret etmiş, Hatay dönüşü CHP’li Atıcı’yla çektirdiği resmi esprili bir şekilde HDP’nin resmi twitter hesabından paylaşmakta bir çekince görmemişti.

 

Akkuyu nükleer santrali protestolarıyla daha da artan HDP-Atıcı yakınlaşması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonuyla adeta zirve yapmıştı. CHP’li Atıcı, katıldığı bir TV programında TSK’yı Afrin’de işgalci olarak nitelemesi kamuoyunda büyük tepki çekmiş ama HDP kanadında büyük sempati uyandırmıştı.

 

ATICI DA HDP’DEN ONAY ALDI MI?

 

Şimdi gözler Atıcı’nın gerçekleştireceği aday adaylığı açıklamasına çevrildi.

 

Daha önce katıldığı canlı yayında konuşan HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, yerel seçimlerde CHP’den aday olmaya hazırlanan kişilerin önce kendileriyle görüştüklerini açıklamıştı.

 

Bilgen, “Yerel seçimlerde, genel merkezlere rağmen ittifaklar oluşur. Böyle sinyaller var. CHP’den aday olmak isteyenler bizim il örgütlerimizle temas kuruyorlar. Birlikte olunca kazanıyorsak neden kaybedelim. Bunun bir mantığı yok” diyerek HDP-CHP ittifakını da bir anlamda açıklamıştı.

 

Özellikle HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile yakın dost olan Atıcı’nın, Bilgen’in iddialarına değinip, değinmeyeceği merak edilen konuların en başında geliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle