Hoşgeldiniz  

CHP’DEN HAKLI TEPKİ: 700 YAŞINDAKİ KALEYE RESTORASYON FACİASI… PVC PENCERE VE KLİMA…

admin | 15 Eylül 2018 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’nin en büyük kalelerinden biri olan Mersin’in Anamur ilçesindeki Mamure Kalesi’nde 2012’de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmesinin ardından başlatılan restorasyon çalışması nedeniyle kalenin tarihi dokusu yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete ihale edilerek gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında PVC pencere, beton sıva ve mermerlerin kullanıldığı, kale içindeki camiye klima takıldığı ortaya çıktı.

 

Mamure Kalesi’ndeki restorasyon faciasına en büyük tepki CHP Mersin İl Başkanlığı’ndan geldi. CHP Gençlik Kolları İl Yönetimi üyeleri, bugün kalenin önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı ve restorasyon rezaletini gözler önüne serdi.

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Aktay, “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Mamure Kalesi’nin restorasyonunda yapılanlar, Ak Parti’nin tarihe ve turizme çarpık bakışının apaçık bir tezahürüdür. İşin ehline değil, yandaşlara verilen ihaleler, memleketimizin eşsiz kültürel-tarihi mirasına ve turizme darbe vuruyor. 700 yıllık camiye klima, Ortaçağ kalesine PVC kapı pencere takan bu taşeron firmanın, Mersin’in ve Anamur’un bu önemli değerine daha fazla zarar vermeden acilen işten el çektirilmesi gerekiyor. Yetkilileri, Anamur Çevre Platformu’nun çağrısını dikkate almaya ve sorumlular hakkında soruşturma başlatmaya çağırıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle