Hoşgeldiniz  

CHP’DEN 15 TEMMUZ ÇARKI!

admin | 15 Temmuz 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 15 Temmuz’un yıldönümünde yayınladığı mesajda FETÖ kalkışmasını “darbe girişimi” olarak tanımladı. Oysa ki CHP Mersin İl Başkanlığı 24 Haziran’a kadar 15 Temmuz için “sivil kontrollü darbe girişimi” tanımlaması yapıyordu.

Tüm yurtta 15 Temmuz Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü’nün 2. yıldönümü çeşitli etkinliklerle anılıyor.

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da bir mesaj yayınlayarak 15 Temmuz’u “darbe girişimi” olarak tanımlaması dikkat çekti. Aktay, “15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü bir kez daha lanetliyor, darbe girişimine karşı çıkarken şehit düşen tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Tıpkı 15 Temmuz gecesi gibi bugün de halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

 

Oysa ki 24 Haziran öncesine kadar CHP 15 Temmuz’u sivil kontrollü darbe girişimi olarak tanımlıyordu. 12 Eylül darbesinin yıldönümünde önceki dönem il başkanı Abdullah Özyiğit yaptığı basın açıklamasında 15 Temmuz kalkışması için “BOP’ un başkanlık yetkisi ile görevlendirilen AKP’nin Genel başkanı FETÖ ile ittifak oluşturmuş oldu. Bu ittifakın sonucu devletin ‘Ele geçirilmesi süreci başladı.’ 15 Temmuz sivil kontrollü darbe girişimi iktidar kavgasının yaşanmasına neden oldu” ifadelerini kullanması büyük tepki çekmişti.

 

GENEL SEKRETER’DEN TALİMAT GELDİ

 

CHP Mersin İl Başkanlığının 15 Temmuz kalkışmasıyla ilgili bu keskin “U” dönüşünün altında Genel Merkezin yayınladığı talimatın olduğu ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzalı talimat, tüm il ve ilçe başkanlıklarına ulaştı. Talimatta CHP örgütlerine 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıldönümünde illerde gerçekleştirilecek tüm etkinliklere katılma çağrısı yapılması dikkat çekti.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle