Hoşgeldiniz  

CHP’DE DİSİPLİNE GİDENLERDEN “DAYANIŞMA!”: DÖVENCİ’DEN ÖZCAN YILMAZ’A DESTEK

admin | 10 Ocak 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de il yönetimini eleştirenlere bir bir kapı gösterilirken, ihraç dayatmasıyla karşı karşıya kalan bir diğer isim olan eski İl Başkanı Özcan Yılmaz’a, partiden 6 ay geçici ihraç edilen eski il başkan adayı ve Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci’den destek geldi.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın parti yönetimini eleştiren isimleri disipline sevk etmesine tepkiler sürüyor.

Aktay geçtiğimiz ay, önceki dönem karşısına il kongresinde rakip olarak çıkan Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci’yi Disipline sevk ederek, “parti ile ortak hareket etmediği” gerekçesiyle 6 ay geçici ihraç edilmesine neden olmuştu. Korona tedavisi gördüğü hastaneden çıkmasıyla ihraç kararını öğrenen Dövenci de yapılan antidemokratik uygulamaya tepki göstermişti.

DÖVENCİ, DİSİPLİN KADERİNİ PAYLAŞTIĞI YILMAZ’A DESTEK ÇIKTI

CHP’de Dövenci’nin ihracı konuşulurken, bir bomba da eski il başkanlarından Özcan Yılmaz cephesine düştü. CHP’li Özcan Yılmaz da İl Başkanı Adil Aktay’ın hışmına uğradı ve ihraç talebiyle Disipline sevk edildi. Parti tabanından bu ihraç talebine büyük tepki gelirken, Özcan Yılmaz’a sürpriz destek “kader arkadaşı” Serhat Servet Dövenci’den geldi.

Dövenci, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yılmaz’ın Disipline sevk edilmesi kararını eleştirerek, Yılmaz’a sahip çıktı.

6 aylığına partisinden geçici ihraç edilen Serhat Servet Dövenci, “Değerli arkadaşım Özcan Yılmaz,  birlikte partimizde her türlü çalışma yaptığımız bir arkadaşımdır. O’nun disipline verildiğini bugün üzülerek öğrendim. Parti içi demokrasi olmadığı zaman partiler zarar görür. Parti içi demokrasinin olduğu, partililerin rahatça konuştuğu, eleştiride bulunduğu, cezalandırılmadan korkmadan düşüncelerini söylediği bir ortamda da partiler daha da güçlenir, büyür. Umarım arkadaşımız en kısa zamanda aklanır, birlikte çalışmamamıza devam ederiz” ifadeleriyle Disipline sevk edilen Yılmaz’a sahip çıktı.

PARTİLİLERDEN ŞOK İDDİA: “GENEL MERKEZDE AKTAY VE SEÇER İRTİFA KAYBEDİYOR, ALTERNATİFSİZ OLARAK MERSİN’DE YERLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR!”

İl Başkanı Adil Aktay’ın kendisini ve yönetim anlayışını eleştiren partinin önemli isimlerini Disipline sevk etmek suretiyle partiden uzaklaştırması da CHP kulislerinde farklı yorumlara yol açtı. Aktay’ın CHP’de etkin isimleri disipline sevk ederek, kendisine muhalif kesimleri sindirmeye çalıştığını öne süren bazı partililer, Adil Aktay’ın bu operasyonu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in onayını alarak yaptığı iddiası da ortalığı salladı.

Sansasyonel Haber’e konuşan partili kaynaklar, Genel Merkez düzeyinde hızla irtifa kaybeden Seçer ve Aktay’ın önümüzdeki süreçte alternatifsiz olarak yerlerini sağlama çalıştıklarını iddia etti.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle