Hoşgeldiniz  

CHP MERSİN’DEN UMUTSUZ… “İTTİFAKSIZ OLMAZ!” BİR İLÇE BAŞKANININ İTİRAFI

admin | 05 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP’nin güçlü olduğu yerlerden olduğu söylenen Mersin’de CHP’li bir ilçe başkanı “gerçekleri” ortaya döktü! İstedikleri aday olmazsa belediyede meclis üyeliği ve iş sözü karşılığında her partiye açık olduklarını itiraf eden ilçe başkanı seçimi hem ilçesinde hem de Büyükşehir’de alamayacaklarını bir anlamda ifade etti.

CHP Erdemli İlçe Başkanı Ali Yardımcı’nın açıklamaları Mersin gündemine bomba gibi düştü. Mersin’de güçlü olduğu söylenen CHP’nin ilçe başkanının bu söyleme olan inançsızlığı, Mersin kamuoyuna “Kral çıplak” dedirtti.

 

“ADAYIMIZ VAR AMA…”

 

Erdemli’de yayınlanan Erdemli Yeni Haber Gazetesi’nden İsmet Can’a konuşan CHP Erdemli İlçe Başkanı Ali Yardımcı, “CHP’nin Erdemli Belediye Başkan adayı hazır. Adını açıklamayacağım ama bu adayımızla seçime girdiğimizde, CHP’nin altı oklu bayrağını Belediye binasına 65 yıl sonra dikeceğimize inanıyorum. Varsayalım ki adını şimdilik açıklamayacağım adayımız ile seçime giremezsek ne olacak? Bunun için B formülümüz de hazır dedi. B Planlarını da açıklayan İlçe Başkanı Ali Yardımcı’dan CHP’nin örgütlerinin seçime olan yaklaşımları da ortaya döküldü.

 

“BU İTTİFAKA HER ZAMANKİNDEN ÇOK HAZIRIZ”

 

Yardımcı, “İttifak arayışına gireceğiz. İttifak için her partiye açığız. Başkanlık ve meclis üyelerinin dağılımı konusunda istediğimizi veren parti ile ittifak yapabiliriz. Önemli olan belediyede olmak. Yüzlerce partilimizin çocukları işsiz. Merkezi hükümette yokuz, yerel yönetimlerde yokuz. Bizim partililerin çocukları iş bulamıyor. Buna son vermek ve partililerimizin yüzünün gülmesi için belediyede olmak istiyoruz. Buna her zamankinden daha çok hazırız. Partililerimiz yapacağımız ittifaktan karlı çıkacaklardır. İlçe yönetimi olarak ittifaktan önce adayımız ile seçime girmeyi bunu gerçekleştiremediğimiz de ise ittifak yoluyla belediyede olmak için çalışacağız” diye konuştu.

 

İTTİFAK OLURSA NASIL OLACAK?

 

CHP Erdemli’ye yakın kaynaklar ittifakın nasıl gerçekleşebileceğinin metodunu bile açıkladılar. Buna göre CHP, ittifak konusunda belediye başkanlığını oyu çok olan partiye verebilir. CHP’nin meclis üyelerinden önemli sıralarda meclis üyesi yer alabilir. Bunun yanında belediyedeki daire müdürleri ve diğer işçi alımlarında yazılı ittifak anlaşması yaparak işini garantiye alabileceği siyasi çevrelerde konuşuluyor.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle