Hoşgeldiniz  

CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI’NDAN MERSİN’DE TEHLİKELİ PROPAGANDA

admin | 13 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de 3 üniversitenin öğrencileriyle buluşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, 16 Nisan’daki referandum öncesinde Gezi’ye atıfta bulundu: “Gezi’de başardık, gene başaracağız. Bu sefer daha kalabalığız!”

CHPEMREYILMAZMERSİNAÇIKLAMA

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Mersin’de faaliyet gösteren 3 üniversitenin öğrencileriyle buluştu. Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi ve Toros Üniversitesi’nden öğrencilerin söz aldığı buluşmada konuşan Yılmaz, referandumda 15 yıllık Ak Parti iktidarında hesap soracaklarını dile getirdi.

 

Türkiye’yi karıştıran ve “Türk Baharı” başlatmak için başlangıç noktası kabul edilen ancak başarılamayan Gezi olaylarında AK Parti iktidarından hesap sorduklarını kaydeden Yılmaz, 16 Nisan’daki referandumda da yine Gezi’deki gibi başarıya ulaşacaklarını kaydetmesi şaşkınlıkla karşılandı. Yılmaz, “Genç ruhumuzla kitleleri örgütleyeceğiz. Bunu en son Gezi’de yaptık ve kazandık. Bu sefer çok daha kalabalık olduğumuzu biliyoruz. Yetti artık sözü yine dile gelecek ve yine bir bahar akşamı, Türkiye’nin kaderine yeni bir sayfa açacak. Bu memleket bizim, bunu tekrar hatırlatacağız” diyerek referandum öncesinde Gezi olaylarının tekrardan başlayacağı sinyali verdi.

 

Gezi Parkı eylemlerinin ardından Birleşik Haziran Hareketi’nin başını çektiği gruplar, sözde “barışı” sağlamak için Hükümet’e birtakım şartlar sunmuş, bu şartların ortaya çıkmasıyla da meselenin parktan ibaret olmadığı ortaya çıkmıştı. Gezi eylemcileri, olayların sonunda yaptığı açıklamada, “Başta 3. köprü, 3. havaalanı, Kanal İstanbul, AOÇ ve HES’ler olmak üzere, ülkeye ve bölgeye ilişkin savaş siyasetine karşı duruşun ve barış talebinin, Alevi yurttaşların hassasiyetinin, kadınların bedenleri üzerinde denetim kuran muhafazakâr erkek politikalarına karşı yükselen sesini, üniversite, yargı, sanatçılar üzerindeki baskılara karşı direncin ve eğitim ile sağlık hakkına ulaşımın önündeki tüm engellerin kaldırılması istemleri olduğunu iktidar sahiplerine iletiyoruz” açıklamasıyla “hangi amaca” hizmet ettiklerini de kendi ağızlarından dile getirmişlerdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle