Hoşgeldiniz  

CHP AKDENİZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ANKARA’YA BASKINA GİDİYOR!!!

admin | 20 Ocak 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin İl Örgütü’ne Akdeniz bombası düştü. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, partisinin Akdeniz İlçe Aday Adaylarıyla toplantı yaptı. Aktay, aday adaylarına Akdeniz’de HDP ile ittifak yapılması gerektiği, CHP’nin Büyükşehir adayı Vahap Seçer’in de buna olumlu baktığı, bu sayede Büyükşehir’in kazanabileceğini anlattığı öne sürüldü. Teklife sinirlenen CHP Akdeniz Aday adaylarının Ankara’ya çıkartma yaparak, Genel Merkez’de deklarasyon yayınlayacakları iddia edildi.

CHP İl Başkanı Adil Aktay’ın toplantıda Büyükşehir anketlerini Akdeniz aday adaylarına sunduğu ve HDP desteği olmadan seçimin kazanılmasının zor olduğunu dile getirdiği öne sürüldü. Bu doğrultuda HDP ile görüşüldüğünü, HDP’nin de Mersin’de CHP’yi destekleme yolunda önemli bir mesafe kat ettiği dile getirildi.

Büyükşehir’de bu destek karşılığında Akdeniz ilçesinin HDP’ye bırakılabileceğini söylediği iddia edilen Aktay’ın bu fikrine CHP Mersin Büyükşehir Adayı Vahap Seçer’in de sıcak baktığı iddiası, CHP’li aday adaylarını kızdırdı. Aday Adaylarının bugün Ankara’ya geçtiği ve Genel Merkez’e HDP ile Akdeniz’de ittifak istemediklerini anlatacakları öne sürüldü. CHP’nin Akdeniz aday adaylarının bunun için deklarasyon yayınlayacağı da iddialar arasında yer alıyor.

CHP’ye yakın kaynaklar, HDP ile ittifak pazarlıklarının sadece Akdeniz’le sınırlı kalmadığı konusunda da hemfikir. CHP kulislerinde HDP’nin Büyükşehir’den üst düzey kadro ve meclis üyelikleri için de pazarlık edeceği konuşuluyor.   

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle