Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’İN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE SEVK ETTİĞİ İŞÇİLER HAKKINDA İŞKUR’DAN KARAR ÇIKTI MI?

admin | 23 Şubat 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimince 537 işçi İŞKUR’un sağladığı kısa çalışma ödeneğine sevk edilmişti. İş müfettişlerince incelenen listenin onaylanıp onaylanmadığıyla ilgili detaylar haberimizde…

Ocak ayı sonunda CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Kültür A.Ş ve MESKİ bünyesinde çalışan toplam 537 işçi için İŞKUR’un pandemi nedeniyle ekonomik daralma yaşayan işletmelere tanıdığı hak olan kısa çalışma ödeneğine başvurmuştu.

Mevcut işçilerini ekonomik daralmayı bahane ederek, kısa çalışma ödeneğine sevk eden CHP’li yönetim, liste İŞKUR tarafından incelenirken personel almayı da sürdürmüştü.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ONAYLANDI MI?

İŞKUR tarafından alınan liste incelenmek üzere iş müfettişlerine yönlendirilmişti. İŞKUR tarafından CHP’li Mersin Büyükşehir için 2 müfettişin görevlendirildiği ve bu 2 müfettişin de listede yer alan personel isimlerini tek tek incelediği biliniyor.

23 Şubat tarihi itibariyle müfettişlerin incelemesini tamamlamadığı ve değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi.

Yani İŞKUR, CHP’li Büyükşehir’in talebini ne ret ne de kabul yönünde kesin karara henüz bağlamadı.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 31 Mart’a kadar uzatılan başvuru süresinin CHP’li Büyükşehir işçileri için nasıl bir akıbetle sonlanacağı da merakla bekleniyor.

RET GELİRSE NE OLACAK?

İş müfettişlerinin incelemesi sonucunda kararın ret olması durumunda, listede yer alan işçilerin CHP’li yönetimce şu an izinli olan işçiyi geri çağırma yükümlülüğü var. Bekleme süresince çalıştırılmayan işçilerin, ret kararının onaylanmasının ardından çalışmadıkları süre boyunca idari izinli sayıldıkları için hak kaybına uğramayacakları açıklandı.

LİSTEDEKİ TÜM İŞÇİLER İŞKUR’DAN GELECEK KARARA KİLİTLENDİ

MESKİ ve Kültür A.Ş. bünyesindeki kısa çalışma ödeneğine sevk edilen 537 işçi, İŞKUR’dan gelecek habere kilitlendi. İŞKUR’un kesin kararının ardından listedeki işçilerin akıbeti belli olacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle