Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR’DEN GÜL’E: “KEŞKE BİLGİSİZLİKTEN OLSA AMA NİYETİ İYİ DEĞİL”

admin | 19 Kasım 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus’a yeni bir Devlet hastanesi yapımı için müjde veren Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün açıklamasında yalan bilgilerle dönemin Tarsus Belediye Başkanı ve şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı hedef alması şaşkınlıkla karşılandı. Büyükşehir Gül’ün açıklamasını “belgelerle” yalanladı.  

Mersin kamuoyunda Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün tuhaf çıkışının şaşkınlığı yaşanıyor. Tarsus’a yeni bir devlet hastanesi müjdesi ermek için açıklama yapan Gül’ün dönemin Tarsus Belediye Başkanı ve şimdiki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz’ı “desteksiz” hedef alması, kamuoyunca yadırgandı.

 

Gül, “2011 yılından beri yeni bir devlet hastane yapılmasına karşı çıkan, dönemin Tarsus belediye başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 6 yıl geciktirip Tarsusluları eski hastaneye mahkum etmesinden sonra işte şimdi ortasından yol geçireceğiz dediği fakat ortasından yol geçirmediği, 82 evler mahallesindeki arsaya şimdi 600 yataklı yeni devlet hastanesi yapılması projesi ile ihaleye çıktı. İnşallah ihalesi yapıldıktan sonra yapımına başlayacak olan devlet hastanesi en kısa süre içerisinde bitirilip modern yeni bir devlet hastanesini Tarsusluların hizmetine sunacağız. Tarsuslulara hayırlı uğurlu olsun, Tarsus’ta yaşayan vatandaşlarımız en güzel hizmetlere layıktır inşallah bundan sonrasında Tarsus’a hizmetlerimiz devam edecektir” ifadesine Büyükşehir’den belgeli yalanlama geldi.

 

İddiaları asılsız olarak nitelendiren Büyükşehir, açıklamasında, “İktidar partisinin bir ilçe başkanına yakışmayacak şekilde siyasi rant uğruna bu tür mesnetsiz ve tutarsız iddiaların kamuoyuna aktarılması, güzel kentimiz Mersin’de siyasi mücadelede kalite çıtasının nerelere kadar düştüğünü göstermektedir. İlçe başkanının konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığı gibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kentin yararına olacak her işe bütün siyasi mülahazalardan uzak bir şekilde gövdesini koyduğu ve bugüne kadar verdiği sözlerin hepsini tutarak Mersin’e hizmet yarışında sergilediği çabaları görmezden geldiği de yapılan açıklamanın asıl amacını ortaya sermektedir” denildi.

 

Açıklamada yer alan ifadeleri “hayal mahsulü” olarak tanımlayan Büyükşehir yetkilileri, “Bu hayal ürünü açıklama ile de dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 2011 yılında Sağlık Müdürlüğü’ne kentin gelişimi açısından Tarsus’a yeni bir Devlet Hastanesi yapılması için, (yapılacak hastanenin yeri içine sinmese de) yer tahsisinde bulunduğu kamuoyundan saklanmak istenmektedir.  Öyle ki 05.09.2011 tarihinde Tarsus Belediyesi İmar Kurulu tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi 228 ada ve 46 no’lu parselin bir kısmı Toplu Konut alanı iken, Hastane alanı olarak düzenleyen 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı hazırlanmış, söz konusu imar planı tadilatı 07/09/2011 tarih ve 2011/9-1 (93) sayılı belediye meclis kararı ile kabul edilmiştir. Ancak İlçe Mal Müdürlüğü, 12/10/2011 tarih ve 4529 sayılı yazısında kabul edilen belediye meclis kararına, ilçede iki adet devlet hastanesinin bulunması nedeniyle itiraz etmiş, bunun üzerine 04/11/2011 tarihinde İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında toplanan Tarsus Belediye Meclisi’nde İlçe Mal Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın reddine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklama şöyle devam etti:

 

“Nitekim dönemin Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile konuyu hastane yapım işini hızlandırmak adına defalarca görüşen Burhanettin Kocamaz’a atılan iftiralar yersiz, tutarsız ve bir siyasetçiye yakışmayacak ölçüde bilgi eksikliğinden değil, siyasi hırs ve bize karşı duyduğu nefretten kaynaklanmaktadır. Zira İbrahim Gül’ün içinde 1999’dan kalma Burhanettin Kocamaz’a karşı aldığı yenilgiden kaynaklanan bir erik kurusu olduğunu tüm kamuoyu bilmektedir. Kaldı ki söz konusu hastane meselesi 2002 yılında milletvekili seçilen Sayın Saffet Benli’den bu yana temcit pilavı gibi her seçim öncesinde gündeme getirilmiş, ancak bir arpa boyu yol kat edilememiş ve Tarsus halkı çok kötü şartlardaki hâlihazır hastaneye mahkûm edilmiştir. Tarsus halkı Burhanettin Kocamaz’ın konu ile ilgisini, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Gül’den çok daha iyi bilmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın 23 yıllık belediyecilik tecrübesi ile altına imzasını attığı hizmetler, Mersin’i kimin ne kadar sevdiğini ortaya koymaya yetmektedir. Dolayısıyla siyasi gelecek kaygısı taşıyan bazı yerel siyasetçilerin, kendi küçük menfaatleri uğruna bu tür asılsız ve gerçek dışı beyanlarını ve polemik yaratma çabalarını siz değerli kamuoyunun takdirine bırakıyor, bu açıklamanın tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanmak istiyoruz. Kamuoyu gündemini de meşgul eden açıklamaları nedeniyle Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’den, Tarsus ve Mersin halkından özür dilemesini bekliyoruz.”

 

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle