Hoşgeldiniz  

BURHANETTİN KOCAMAZ: “BU İKTİDAR GELDİĞİ GÜNDEN BERİ TARIM VE HAYVANCILIĞI BİTİRMEK İÇİN ELİNDEN NE GELİRSE YAPTI”

admin | 23 Eylül 2021 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti heyetinin HAL-DER ziyaretinde konuşan GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz, Hal yasasının mevcut hükümet tarafından sürekli değiştirilmesinin olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti heyeti ile birlikte Mersin HAL-DER’i ziyaret etti. Ev sahibi Mersin HAL-DER Başkanı Münir Şen’i ziyarette İYİ Parti heyetinde Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik, Zeki Hakan Sıdalı; Genel İdare Kurulu Üyeleri Burhanettin Kocamaz, Mehmet Türe; Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Akdeniz İlçe Başkanı Ayhan Akşahin yer aldı.

Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın da bulunduğu ziyarette konuşan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz sektörel sıkıntının 2002’de bu iktidarın göreve gelmesiyle başladığının altını çizdi. Burhanettin Kocamaz, “Tarımla geçinen nüfus o zamanlar yüzde 37’lerdeydi. Avrupa Birliği’ne yüzde 17 olacak diye bir söz verdiler. Şu an gelinen noktada yüzde 17’nin de altında kaldı. AB’ye verilen sözün bile yarısına düştü. Köyler boşaldı. Tarımla uğraşan kesim mecburen şehre indi. O zamanlar 3-4 aile 10-15 dönüm portakal bahçesiyle geçinirdi. Şimdi 200 dönüm portakal bahçesi olan adam asgari ücretle oğluna iş arıyor” dedi.

“MİLLET BU İŞİ ÇÖZECEK. BUNUN İÇİN DE HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Enflasyonun daha yüksek olduğu dönemlerde bile tarımda böyle olumsuzlukların yaşanmadığına dikkat çeken Kocamaz, hallerdeki sıkıntıyı bu işten anlayanların çözebileceğinin altını çizdi. Kocamaz, belediye başkanlığı dönemlerinde de yıllarca bunun için çaba gösterdiğini ifade etti. Hal yasasının mevcut hükümet tarafından sürekli değiştirilmesinin olumsuzlukları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Kocamaz, “Bu işi millet de biliyor. Millet bu işi çözecek. Bunun için de hep birlikte çalışacağız. Başka çaresi yok” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından yaşanılan sorunlar ve çözümleri noktasında yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle