Hoşgeldiniz  

BUNUN SONU VALLAHİ KARANTİNA… ANAMUR’DA BİR EVİ KAHVEYE ÇEVİRDİLER 101’İN GÖZÜNE VURDULAR…

admin | 30 Mart 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Korona virüs salgınını önleme tedbirleri kapsamında alınan umuma açık yerlerin kapatılması kararına karşı gelen vatandaş evini kahvehaneye çevirdi. Jandarma ekiplerinin tespitinin ardından uyanık vatandaşa ve oyun oynayanlara toplamda 9 bin TL ceza kesildi.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs salgını için tüm önlemler alınırken, vatandaşların yasakları delmek için ürettiği yollar şok yaratmayı sürdürüyor.

Son olarak Jandarma ekiplerinin baskınının ortaya çıkardığı görüntüler, salgını önlemek için evlere kapanan vatandaşların büyük tepkisini çekti. Anamur’a balı Emirşah Mahallesi’nde kontrollerde ortaya çıkarılan bir ev, vatandaşların kendi sağlıkları için konulan yasakları nasıl deldiklerini de gözler önüne serdi.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin rutin kontrolleri sırasında Emirşah Mahallesi’nde 1 vatandaşın evine çekilmiş branda dikkat çekti. Jandarma ekiplerinin brandayı kaldırmasıyla evin, kahvehaneye dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Ev görünümlü kahvehanede 8 kişi de oyun oynarken suçüstü yakalandı.

Kahvehaneye dönüştürülen evde oyun oynayan 8 şahıs ile ev sahibine 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereğince kişi başı  bin TL olmak üzere toplamda 9 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca ikamet sahibi şahıs hakkında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket etmekten tutanak düzenlenerek, cezai işlem uygulanmak üzere Anamur Belediye Başkanlığına gönderildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle