Hoşgeldiniz  

BU SEFER Kİ İNŞALLAH HAYAL OLMAZ… MERSİN METROSU YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

admin | 04 Eylül 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hazırlattığı metro projesinin Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alındığı bildirildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin Metrosunun yatırım programına alınmasına onay verdiğini duyurdu.

Mersin’e metro gelmesi için yoğun uğraş veren önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti GİK Üyesi Burhanettin Kocamaz da yatırım programına alınan metro projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a teşekkür etti.  

Konuyla ilgili açıklama yapan Kocamaz, “Yıllardır tramvay ya da hafif raylı olarak sadece konuşulan, bizim göreve gelişimizle birlikte yenilenen Ulaşım Master Planı ile birlikte metro olarak belirlenen raylı sistem projesi planla birlikte yaklaşık 4,5 yıllık bir çalışma neticesinde hazırlanıp Ulaştırma Bakanlığı’nca onaylandıktan sonra yatırım programına alınması için hazır hale getirilmişti. Hazırlanan ve bakanlıkça onaylanan metro projemiz, Sayın Lütfü Elvan’ın girişimleriyle yatırım programına alınmış bulunuyor. Bu konuda verdiği destek için Sayın Bakan Lütfü Elvan’a ve programa alınmasını onaylayan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’DEN BU DÖNEM SONU METRO PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMESİNİ BEKLİYORUZ!”

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimine de çağrıda bulunan Burhanettin Kocamaz, “Bu dakikadan itibaren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne düşen görev her şeyiyle yatırıma hazır hale getirdiğimiz ve yatırım programına da alınan metro projesinin bu dönem sonuna kadar hayata geçirilmesidir. İşin bu aşamaya gelmesi için 4,5 yıldır yoğun çaba harcayıp emek veren belediye çalışanlarımızdan bakanlık yetkililerine ve projenin hazırlanmasında emeği geçen firma çalışanlarına teşekkürler ediyor, Allah razı olsun diyorum” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle