Hoşgeldiniz  

BÖLGENİN TARIM ALANI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI… SANAYİ SİTESİ YÖNETİMİ YALAN ALGI OLUŞTURANLARA KARŞI HAREKETE GEÇTİ!

admin | 09 Şubat 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’de kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi üzerinden yürütülen yoğun algı propagandasına karşı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetiminden Yargı atağı geldi. Kooperatif avukatı Seyfettin Kara yaptığı açıklamayla, yönetim kurulu üyeleri hakkında yürütülen ve yalan algıyla yapılan linç kampanyasına karşı yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Mezitli’ye yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi’nin, kurulacağı bölge için Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan Acele Kamulaştırma Kararının ardından başlatılan “Yapılmasın” kampanyası Yargı’ya taşınıyor.

Özellikle Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu üzerinden yürütülen algı, facia boyutlara ulaştı. Kooperatif Başkanı MHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, yöneticiler AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çontar ve CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle yasal yollara başvurulacağı, Kooperatif Avukatı Seyfettin Kara tarafından kamuoyuna duyuruldu.

BÖLGE YILLAR ÖNCESİNDEN TARIM ALANINDAN ÇIKARTILMIŞ!

Yazılı bir açıklama yapan Avukat Seyfettin Kara, “05.01.2021 tarih, 3362 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırmasına karar verilen Mersin İli Mezitli İlçesi Davultepe Mahallesi sınırları içerisinde kamulaştırılacak taşınmazların bulunduğu alanın yıllar önce Mersin İli Toprak Kurulunca Tarım Dışı Kullanım Kararı ile Tarım Dışı kullanımı kesinleşmiş olup, bu alan Organize Tarım alanı olarak planlıdır. Kısaca Mersin Büyükşehir Belediyesince yapılan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon Nazım İmar Planında ‘küçük Sanayi Alanı’ amaçlı plan değişikliği öncesi bu alan, tarım alanı olarak işaretli olmayıp, Kentsel Çalışma alanları arasında yer alan Organize Tarım Alanı olarak planlıdır” dedi.

BÖLGENİN TARIM ALANI OLMADIĞI ÖZELLİKLE Mİ KAMUOYUNDAN GİZLENİYOR?

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi:

“Söz konusu taşınmazların bulunduğu alan için yıllar önce tarım dışı kullanım ve kamu yararı kararı alındığı, taşınmazların tarım dışı kullanımlarının kesinleştiği ve Kentsel Çalışma Alanları içerisinde yer alan Organize Tarım Alanı olarak planlandığı, kamulaştırma kararı verilen taşınmazların önceliğindeki niteliği ve hukuki durumlarının tarım alanı olmadığı ortadadır. Cumhurbaşkanı Kararı ile kamulaştırmasına karar verilen taşınmazların yıllar önce tarım alanı niteliğini kaybettiği hukuki gerçeği bölge halkından ve kamuoyundan gizlenmekte, bir kısım kişiler ve haber organları tarafından birden bire verilmiş bir kamulaştırma kararı gibi gösterilerek, bu karar için müvekkil kooperatif ve yöneticileri hedef gösterilmekte, bölge halkı kin ve düşmanlığa tahrik edilmekte, asılsız, kabul edilemez isnat ve iftiralarda bulunulmaktadır. Haksız, hukuksuz ve gerçeğe aykırı haber ve paylaşımları yapanlar hakkında yasal yollara başvurulacaktır.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle