Hoşgeldiniz  

BAKAN PAKDEMİRLİ: “GEREKENİ YAPACAĞIZ!”

admin | 12 Ocak 2020 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta içi Mersin’in yaşadığı sel felaketinin ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Tarım alanlarının büyük kısmının sular altında kalmasıyla ciddi zarara uğrayan çiftçilere seslenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Gerekeni yapacağız” dedi.

Bir dizi toplantı için Mersin’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz hafta Mersin’de gerçekleşen ve büyük zarara yol açan sel felaketiyle ilgili konuştu.

“Mersinlilere büyük geçmiş olsun” diyen Bakan Pakdemirli “Yaşanan büyük sel afeti nedeniyle hayatını kaybeden iki vatandaşımıza, Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Bakan yardımcımızın koordinasyonunda ekiplerimizle günlerdir sahadayız. İnşallah yaraları beraber saracağız. Şu konuda içiniz rahat olsun. Taşkını baskıladık. Hasar ve zarar tespit çalışmalarımıza zaten başlamıştık, inşallah bir an önce tamamlayacağız. Zararı karşılamak için de gerekeni yapacağız” diye konuştu.

“DEVLET DAİMA ÇİFTÇİSİNİN YANINDA”

Devletin daima çiftçisinin yanında olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli “Tabi bundan sonrası için de gerekli tedbirleri alacağız. Mesela; Tarsus’ta Berdan Nehri üzerindeki seddeleri daha da yükselteceğiz. Yine Berdan Nehri üzerindeki eski köprüyü yenileme işini de bir an evvel tamamlayacağız” dedi.

Derelerin üzerlerinin örtülmesinin taşkın zararın en büyük sebeplerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli “Biz bu konuda, DSİ aracılığıyla Belediyeleri uyarmıştık. Onlar da sahile yakın yerlerde bazı bölümlerde derelerin üzerlerini açmışlar. Fakat bu konuda tekrar uyarılarımızı yaptık, bu işi çözmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle