Hoşgeldiniz  

BA..BA…BA… OLAYA BAK… SEÇER’İN YENİ ALDIĞI “LİYAKATLİLER” TEK TEK İSTİFAYI BASIYOR: GEREKÇE DE BELEDİYE’DE YILLARDIR UYGULANAN SİSTEMİ BEĞENMEMİŞLER!

admin | 28 Mayıs 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in önceki dönem işçilerini haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden ettikten sonra “Liyakatli kadrolar” olarak bahsettiği işe yeni aldığı işçilerden belediye otobüs şoförlerinde ilk patlak verilmeye başlandı. Yeni dönemde iş başı yapan çok sayıda otobüs şoförü “sistemi beğenmedikleri gerekçesiyle” istifalarını vermeye başladı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hizmet etmek yerine 3 yılı aşkın süredir önceki dönemde işe alınan milliyetçi/muhafazakar kökenli işçileri işten çıkarmayı ve yerlerine yereldeki ittifak ortağı HDP kadrolarını doldurmayı tercih etmesine yeni darbe geldi.

Önceki dönem işçilerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkartıldıkları Yargı kararıyla da kesinleşirken, CHP’li Seçer’in işe yeni aldığı personel için her fırsatta dile getirdiği “liyakatli kadrolar”ın tek tek kaçmaya başlaması şok yarattı.

İLK FİRE BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNDEN… YENİ ALDIKLARININ BİRÇOĞU İSTİFAYI BASTI

CHP’li Seçer’in belediye otobüs şoförü kadrosundan aldığı yeni dönem işçilerinin, uygulanan sistemi beğenmedikleri gerekçesiyle istifa etmeye başlaması kent gündemine bomba gibi düştü.

Kaza durumunda kusur belediye otobüs şoföründeyse, masrafın kazaya sebebiyet veren şoförün maaşından kesilmesine isyan eden Seçer’in yeni şoförleri, kaza sayısı da artınca, adeta kazan kaldırarak istifayı basmaya başladı. Kaza tutanaklarında kusurlu bulunan belediye otobüs şoförleri, masrafın maaşlarından kesilmesini kabul etmediklerini gerekçe göstererek istifa etti.

Çok sayıda yeni otobüs şoförünün, hemen her dönemde uygulanan bu sistemi kabul etmediklerini ve kaza sayılarının artmasıyla maaşlarının yetmediğini öne sürerek istifa ettiği iddia edildi.   

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle