Hoşgeldiniz  

AYHAN EKER’İ KOLTUĞUNDAN EDEN SKANDAL UYGULAMALAR… İŞTE CHP’Lİ SEÇER’İN PANİKLEME GEREKÇELERİ…

admin | 28 Mart 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği günden bu yana önceki dönemlerde işe alınan işçileri haksızca işinden etmesi ve yine önceki dönem bürokratlarına uyguladığı hukuksuz mobbing, Yargı’dan dönmeye başlayınca skandal uygulamaların acısı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ayhan Eker’den çıkartıldı. İşte Eker’i koltuğundan eden skandal uygulamalar:

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, işçilere ve bürokratlara uyguladığı hukuksuzluklarla gündemdeki yerini koruyor. Performans düşüklüğü bahanesiyle işine son verilen işçiler, hak ettikleri hiçbir tazminatı almamaları ve işten çıkarılma gerekçeleri nedeniyle işsizlik maaşına bile başvuramamaları nedeniyle zor günler yaşıyor.

Yine önceki dönem üst düzey yönetici ve daire başkanlarını hukuksuz bir şekilde tenzili rütbe vererek, uzak ilçelere sürgün göndermesi de kamuoyu nezdinde büyük tepki çekmişti.

Son olarak tüm Türkiye’nin gözü önünde gerçekleşen ve itfaiyenin kurtarma skandalı olarak gündeme oturan Yasemin Özel’in ölümüyle sonuçlanan yangındaki ihmaller zinciri CHP’li Vahap Seçer’in yönetim zafiyetini de ortaya çıkarmıştı.

Tüm bunların acısı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ayhan Eker’den çıkartıldı. Eker, görevden alınırken, yeni görev yerinin de Muhtarlık İşleri Daire Başkanının altında Şube Müdürlüğü olduğu öğrenildi. İşte Eker’i koltuğundan eden skandallar ve sonuçları:

VARAN 1: İŞÇİLERİN DAVASININ İŞÇİ LEHİNE SONUÇLANMASI VE BÜYÜKŞEHİR’İN MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATILMASI

31 Mart yerel seçimleri öncesinde “namus-şeref sözü” vererek, ekmeğinde olan hiçbir işçinin çıkarılmayacağını vaat eden CHP’li Seçer, seçimleri kazanmasının ardından ilk iş olarak önceki dönemde işe alınan işçileri işten çıkarmıştı.

Bin 500’e yakın işçiyi performans düşüklüğü bahanesiyle, elle tutulur bir gerekçe ortaya koyamadan kapının önüne koyan CHP’li Seçer yönetimi, işçilere hak ettikleri tazminatı bile vermemişti. Üstelik işten çıkarma gerekçesi nedeniyle işsizlik maaşı bile alamayan işçiler iyice sıkıntıya düşmüş, bir işçi kendisini yakarak, canına kıymak istemişti.

İşten çıkarılmalarının ardından Mahkeme’ye başvuran işçilerin davaları da tek tek sonuçlanmaya başladı. Dava açan işçilerin çoğu işe dönüş hakkı, işe idare tarafından kabul edilmezlerse yüklü bir tazminat hakkı almayı hak kazandı. Sözde disiplin süreci ve kağıt üstünde tanınan ama asla dikkate alınmayan savunmalar İş Mahkemeleri tarafından da reddedilerek, işçilerin hakları kendilerine Yargı eliyle verildi.

İşçileri Alacaklarınızı Düşürün Diye Çağırdılar, İşçilerden Ret Geldi

Davayı kazanan işçilerle görüşme yapan İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, işçilerin davanın ardından hak ettiği tazminatları için görüşme yaptı. İşçilerin davanın ardından hak ettiği tazminatların dörtte birini öneren Büyükşehir yönetimi işçilerden ret cevabı alınca, işçilerin tahsilatlarını haciz yoluyla yapması gündeme geldi.

İşçiler Tazminat Davasına da Hazırlanıyor

İşçilerin bu davaların ardından CHP’li Seçer’e, her açıklamasında “İhanet ettiler, işçiler çalışmadı, provoke ettiler” iddiası nedeniyle iftira ve ardından tazminat davası açmak için harekete geçmesi de Taş Bina’da şok yarattı.

Yaklaşık bin 500 işçiye ödenecek tutarın devasa boyutlara ulaşması da Büyükşehir’in yanlış politikasının kuruma yüklediği ağır yük olarak kayıtlara geçti.

VARAN 2: ÖNCEKİ DÖNEM BÜROKRATLARINA MOBBİNG VE HUKUKSUZ SÜRGÜN!

Önceki dönemde Genel Sekreter Yardımcılığı başta olmak üzere daire başkanlığı görevinde bulunan 20 yılın üstündeki devlet memurlarına mobbing uygulayarak, pasif şube müdürlükleri veren CHP’li Seçer yönetimi, mobbingin dozunu arttırarak tüm geçmiş dönem bürokratlarını ilçelere sürdü.

Toplam 35 bürokrat CHP’li Seçer’in bu kararına itiraz etmiş ve kararın hukuksuz olduğu gerekesiyle Yargı’ya başvurdu.

Büyükşehir’in hukuksuz uygulamasını Yargı’ya taşıyan bürokratların açtığı davalar da sonuçlandı. Bürokratlar İdare Mahkemesi’ne taşıdıkları hukuksuz sürgünün ardından, görevlerine iade kararı almıştı.

Davayı Kazanan Bürokratların Mobbing Davası Açmaya Hazırlanması CHP’li Üst Yönetimi Panikletti

Mahkemeden lehlerine karar alan bürokratların sürgünlerden sorumlu tuttukları Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ayhan Eker’e görevi kötüye kullanma ve mobbing davası açmaya hazırlandıkları iddiası Mersin kamuoyuna bomba gibi düştü.

Mobbing davalarında genellikle tazminat davası açılması, bazı mobbing uygulamalarının da suç teşkil etmesi nedeniyle ceza davası da açılabilmesi nedeniyle iyice sıkıntıya giren CHP’li Vahap Seçer yönetimi, bu davalar nedeniyle Başkanlığın bile düşebileceği ihtimalinin ardından iyice panikledi. Hukuksuz sürgünlerden sorumlu tutulan Ayhan Eker, hemen görevden el çektirildi.

VARAN 3: İTFAİYEDE YETİŞMİŞ PERSONEL SÜRGÜNÜ VE ÖLÜMLE SONUÇLANAN SKANDAL

Mezitli Viranşehir’de meydana gelen yangında yaşanan rezaletin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Mersin Valiliği’nin de Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı hakkında soruşturma başlatması Mersin’de büyük yankı uyandırmıştı.

Yasemin Özel’in hayatına mal olan skandallar zincirinde yetişmiş personellerin işten çıkarıldığı veya görevden el çektirildiği öne sürülmüş, yerlerine de henüz tecrübe kazanmayan personel yerleştirilmişti. Kurum içinde soruşturma başlattığını açıklayan CHP’li Büyükşehir yönetimi Mezitli İtfaiye Grup Amiri’ne görevden el çektirerek ilk cezayı kesmeye çalışmış, kendi ihmallerinin üstünü örtme çabasına girmişti.

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nın yazısı, Genel Sekreter Olcay Tok’un imzası ve CHP’li Vahap Seçer’in onayı ile özel yetişmiş 102 itfaiyecinin şoför, temizlikçi, yemek dağıtıcısı gibi işler için çeşitli birimlere sürüldüğü, 19 itfaiyecinin de işine son verildiği, yerlerine de iş bilmeyen CHP ve HDP’lilerin getirildiği öne sürülmüştü.

Valilik ve Başsavcılık tarafında başlatılan soruşturmaların da Ayhan Eker’in görevden alınmasında büyük rol oynadığı iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle