Hoşgeldiniz  

AVUKATLAR, KAMULAŞTIRMA DAVALARI İÇİN HAZIRLIKTA!

admin | 09 Mart 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle onaylanan 1/5000’lik ölçekli revizyon nazım imar planının itirazlarının ardından açılacak davalar için avukatlar şimdiden hazırlıklara başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planının Mecliste oybirliğiyle onaylanmasının ardından tartışmalar halen sürüyor. İtiraz süresinin bugün sona ermesi nedeniyle çok sayıda vatandaş plana itiraz etti.

 

İtirazların değerlendirilmesinin ardından vatandaşlarla olumlu görüşme sağlanamaması durumunda Mahkeme yolu açılacak.

 

Kamulaştırılacak özel mülkler için de vatandaşlara verilecek fiyatlara herhangi bir itiraz geldiğinde fiyat artırımı için yine vatandaşlar Mahkeme’ye başvuracak.

 

Mersin’de çok sayıda avukat vatandaşların kamulaştırma davalarını almak için hazırlıklara başladı. Mersin’in önde gelen kamulaştırma davası avukatlarından olan CHP İl Başkanı Adil Aktay da geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında “İtiraz ve gerekirse dava yoluyla 1/5000 ölçekli planın Mersin adına en doğru şekli alması için gereken çabayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek vatandaşlara her türlü yardımı yapacağını duyurmuştu.

 

Avukat Adil Aktay’ın otoban yolunun kamulaştırmasından sonra özellikle kırsal kesimde kamulaştırma bedellerine itiraz eden köylülerin avukatı olmasıyla nam salmıştı. O dönemde Aktay, devletin verdiği kamulaştırma bedellerine itiraz ederek yüksek bedellerde arazi satışlarını sağlamıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle