Hoşgeldiniz  

AKDENİZ’DEKİ HDP’LİLERE KÖTÜ HABER: BARIŞ MAHALLESİ’NDE % 94 ANLAŞILDI, ÇAY MAHALLESİ’NDE HEDEF % 82!

admin | 28 Mayıs 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz’de başlayan kentsel dönüşüm en çok HDP’li Akdeniz Belediye Meclis Üyelerini rahatsız etmişti. Özellikle Çay Mahallesini AK Parti’nin insansızlaştırmaya çalıştığını, kentsel dönüşümü de bu şekilde yorumladıklarını açık açık meclis toplantısında söyleyen HDP’li Meclis üyelerine bölge halkından tokat gibi cevap geldi: Barış Mahallesi’nde yüzde 94 anlaşıldı, Çay Mahallesi’nde yüzde 60’ı geçti, hedef yüzde 82!”

Yıllardır HDP’li belediye tarafından yönetilen ve HDP’nin oy deposu olmasına rağmen ihmal edilen başta Çay, Çilek Mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İhsaniye Mahallesi’ni ziyaretinde ilçede TOKİ tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gültak, “Mersin’in kurtuluşunun kentsel dönüşüm olduğunu bildiğim için hızla bu işlere de giriştik. Çay Mahallesi’nde 415 konutu bitirdik. Vatandaşlarımızla görüşmeler başladı. 5 etaba bölmüştük. İlk etapta yüzde 82 anlaşma öngörüyoruz. Bu yetmez tabi ki. Geçtiğimiz hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum buradaydı. Onunla Barış Mahallesi’nde TOKİ’nin temelini attık. Orada da yüzde 94 anlaşmış durumdayız. Bunlar büyük oranlardır. Hedeflerimiz arasında, Çilek, Bahçe, Barış, Turgut Reis Mahalleleri ve merkezde İhsaniye ile Mesudiye Mahallelerinde kentsel dönüşüm sayısını artırmak var dedi.

Kentsel dönüşüm gündeme geldiğinde Akdeniz HDP meclis üyeleri, AK Parti’nin bölgeyi insansızlaştırma için kentsel dönüşüm yaptığını savunmuş ve bu projeye karşı olduklarını açıklamıştı.

https://www.sansasyonelhaber.net/cay-mahallesi-maalesef-terorle-aniliyor-hdpli-meclis-uyeleri-bunu-dedigimiz-icin-sansasyoneli-kiniyormus-buyrun-akdenizde-zamaninda-neler-tartisilmis.html

https://www.sansasyonelhaber.net/hdpnin-akdenizdeki-kalesi-yikiliyor-hdp-pervasizca-saldiriya-basladi.html

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle