Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’NİN AFYON KAMPINDAN BOMBA İDDİA… ADAYLARI ERDOĞAN BELİRLEYECEK, KONGRESİ TAMAMLANANLAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK!

admin | 16 Ekim 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen karar AK Parti’nin yapmış olduğu Türkiye’de tüm ilçe kongreleri ile ileri bir tarihe ertelenirken yapılan kongrelerin gözden yeniden geçirilmesi istendi.

Afyon’da AK Parti 26. İstişare Kampından gelen bilgilere göre yapılan kongreler tekrardan gözden geçirilmesi söz konusu. İddialara göre il ve ilçe başkan adayları bundan böyle Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenecek.

 

KONGRESİ TAMAMLANANLAR DA İNCELEMEDE

 

Aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat gereği yapılmış olan kongrelerin tekrardan gözden geçirilmesi kararı alındı.

 

Bazı ilçelerle ilgili genel merkeze ‘yenileme yapılmadığı ve FETÖ ile iltisaklı yöneticiler görev yaptığı’ şeklinde şikayetlerin gittiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’ne vermiş olduğu talimat ile Türkiye genelinde bütün il ve ilçe kongreleri ileri bir tarihe ertelendi.

 

GÖREVDEN ALINANLARIN DURUMU

 

Parti yöneticileri, il başkanı adaylarının, il kongrelerinden önce belirlenmesinin amacının, il ve ilçe yönetimlerinde kendi istedikleri ekibi kurmalarına olanak sağlamak olduğunu söylediler. Görevden alınan il başkanlarından bazı isimlerin ise belediye başkanı ve milletvekili adayı olarak değerlendirileceği de belirtildi.

 

İLLERE ÖZEL EKİP GÖNDERİLİYOR

 

Partideki değişimin ilk ayağı olan il başkanlarıyla ilgili operasyonda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gönderilen notların çok etkili olduğu belirtiliyor. Erdoğan’ın gittiği her ilde kendisine vatandaş tarafından ulaştırılan notlarla, Cumhurbaşkanlığı’na yollanan her türlü bilgi, itiraz ve eleştirinin özel olarak değerlendirildiği dile getirildi. Şikâyetlerin dikkate alınarak bu illere özel ekip gönderildiği, iddia ve eleştirilerin doğru olup olmadığının parti müfettişleri ve anketlerle de ayrıca teyit edildiği belirtiliyor. Başkanların değiştirilmesine ilişkin kararın bu mekanizmadan sonra işletildiği dile getiriliyor.

 

MERSİN’DE SON DURUM

 

Kongre sürecindeyken Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla durdurulan Mersin il ve ilçe kongrelerinin durumu da Afyon kampından sonra iyice belirsizliğe büründü. Kongreleri gerçekleşen Tarsus, Silifke, Yenişehir ve Toroslar ilçelerinin de yeniden gözden geçirme kapsamında değerlendirileceği öne sürüldü.

 

Bozyazı, Çamlıyayla ve Mut ilçe başkanlarına daha önce kongrede aday olmayacakları deklare edilmiş, kongre tarihi belirlenmeyen ilçelerde de başkanların durumu belirsizliğini korumaktaydı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle