Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’Lİ ELVAN’DAN İNCE’YE: “BİR KERE DE YAPMAKTAN, AÇMAKTAN BAHSEDİN!”

admin | 22 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz gün Mersin mitinginde bölünmüş üniversiteleri birleştirme vaadi vererek, bu kapsamda kurulan Tarsus Üniversitesi’nin kapatılmasının önünü açan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’dan sert tepki geldi.

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Bozyazı’da vatandaşlarla buluştu. Bozyazı’da vatandaşlara hitap eden Elvan, geçtiğimiz gün CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Mersin mitinginde dile getirdiği ve sadece sansasyonelhaber.net tarafından gündeme getirilen bölünmüş üniversitelerin tekrar birleştirilmesi konusuna sert tepki gösterdi.

 

Bakan Elvan, “Biz yapmadan yanayız, onlar yıkmadan ve kapatmadan yana. Dün sayın Muharrem İnce Mersin’de ne dedi biliyor musunuz? ‘Yeni açılan üniversiteleri kapatacağım’ dedi. Biliyorsunuz Tarsus’ta da yeni bir üniversite açtık. Tarsus’taki üniversitemizi de kapatacakmış. Niye kapatacaksın? Derdin ne bu üniversitelerle? Onlar yıkmaktan ve kapatmaktan bahsediyorlar. Başka bir şeyden bahsetmiyorlar” diye konuştu.

 

MUHARREM İNCE MERSİN’DE NE DEMİŞTİ?

 

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Mersin’de gerçekleştirdiği mitingde verdiği bir vaatle Tarsusları şoka sokmuştu.

 

Yeni çıkan yasayla İstanbul, Gazi, Selçuk, Dumlupınar, İnönü, Sakarya, Mersin, Erciyes, Karadeniz Teknik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversiteleri de bölünmüş, bu bölünmeyle bazı bölgelerdeki yüksekokullar ayrı bir üniversiteye çevrilmişti.  Bu kapsamda Mersin Üniversitesi, Tarsus’a kurulacak yeni üniversiteyle bazı bölümlerini yeni üniversiteye aktarmak suretiyle Tarsus Üniversitesi kurulmuştu.

 

Muharrem İnce Mersin mitinginde bölünen üniversitelerin yeniden birleştirileceğini açıklamış,bu vaadini de seçildikten sonraki ilk 100 günde gerçekleştireceğini savunmuştu.

 

24 Haziran’ın ardından İnce’nin kazanması durumunda bu vaadi gerçekleşirse Tarsus Üniversitesi yeniden Mersin Üniversitesi adını alacak ve Mersin’e tekrardan bağlanmış olacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle