Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ AKYÜZ: “DEMOGRAFİK AÇIDAN EN DENGELİ LİSTE MHP’DE”

admin | 19 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2011 seçimlerinde AK Parti SKM’nin başındaki isim olan Turgay Akyüz, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Mersin listesini değerlendirdi. Akyüz, “Ak Parti listesi Bakan Elvan’ın listesidir. Dolayısıyla 24 Haziran’da yaşanacak olan başarı da onundur, başarısızlık da” diye konuştu.

AK Parti camiasının yakından tanıdığı isimlerden olan Turgay Akyüz, bugün Kent Radyo’da Muharrem Çağatay’ın konuğu oldu. Ak Parti’nin Mersin’de birinci çıktığı 2011 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başında bulunan Akyüz, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti listesini değerlendirdi.

 

“LİSTE BAKAN ELVAN’IN LİSTESİDİR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın listeleri hazırlarken ili emanet ettiği 1. Sıra adayının muhakkak görüşünü aldığını savunan Turgay Akyüz, “2007’de Kürşat Tüzmen’le, 2011’de de Zafer Çağlayan’la Sayın Erdoğan istişarelerde bulunmuştur. Çünkü Mersin’in tamamını ve o listede yer alacak isimlerin tamamını Sayın Cumhurbaşkanımızın bilme şansı yoktur. 1. Sıra için düşündüğü isme alt sıraları sorar. Listeye şeklini her dönem Mersin’de Bakanlar belirlemiştir. 24 Haziran listesi de Bakan Lütfi Elvan’ın görüş ve önerileriyle şekillenmiştir” dedi.

 

Teşkilatların seçimlerden sonra çıkan sonuçlara göre başarılı veya başarısız olduklarının değerlendirildiğini kaydeden Akyüz, “Teşkilatlara nasıl seçimden sonra başarısız olduklarında görevden alınarak bir bedel ödetiliyorsa, bu listede ana belirleyici olan Sayın Lütfi Elvan da Cumhurbaşkanımız tarafından öyle değerlendirilecektir. Bu liste Mersin’den çok iyi bir sonuç aldığında Bakan Elvan nasıl ödüllendirilecekse emin olun tersi bir durumda da cezaya katlanacaktır” şeklinde konuştu.

 

“ELVAN HALKA DOKUNAMADI”

 

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Mersin halkıyla tam bir diyalog kuramadığına vurgu yapan Turgay Akyüz, Elvan’ın halka dokunamadığını savundu.

 

PEKİ YA DİĞER İSİMLER?

 

Listedeki diğer isimleri de değerlendiren Akyüz şöyle devam etti:

 

“Mersin’in en önemli ilçesi Tarsus’tur. Bu açıdan her parti Tarsus’a ayrı bir önem verir. CHP ve MHP Tarsus’ta iyi isimler çıkarmışlardır. Ancak AK Parti için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Tarsus kontenjanına Ali Cumhur Taşkın’ı bir kez daha yerleştirmişlerdir. Sayın Taşkın geçmiş dönemde Tarsus’a hiçbir şey yapamadı, katamadı. Cumhur Taşkın ismi bu şekliyle partiye de zulüm, kendisine de zulüm. Halkla diyalog kurmayı başaramadı. Bence Tarsus için merkez sağdan bir aday gelmeliydi. Teşkilat Genel Merkez’e Tarsus için iyi bir aday sunamadı, mevcut isimle gidildi. Alternatif de olmayınca Genel Merkez istediği ismi yazdı, bildiğini okudu.

 

Ak Parti’nin güçlü olduğu en önemli ilçelerin başında Erdemli geliyor. Bakıyoruz listeye Erdemli’den isim yok. Ama MHP ve CHP Erdemlili isimleri listeye koydu.  Hakikaten dengeli dağılım açısından baktığınızda yani demografik dengelere baktığınızda en iyi liste MHP’de görünüyor.

 

Mersin’in 2. Bölgesi Bilal Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz’a emanet edildi. Şimdi AK Parti’nin 2. Bölgede değişmez kemik bir oyu var. Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. Eğer 2. Bölge oylarında bir düşme yaşanırsa bunun sorumluluğu Bakan Elvan’la beraber Bilal Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz’dadır.

 

Hacı Özkan eksiklikleri olmasına rağmen, en dikkat çeken isim olarak göze çarpıyor. Eksik yönlerine rağmen bence en ideal aday Hacı Özkan’dır. Tabi 24 Haziran’da sandıklar açıldığında halkımız en doğru değerlendirmeyi yapacaktır inancındayım.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

AK PARTİLİ AKYÜZ: “DEMOGRAFİK AÇIDAN EN DENGELİ LİSTE MHP’DE” için 1 yorum

  1. Misafir dedi ki:

    Aday olmaması gereken önemli bi zat vardı aday olmamış buda iyi bir fikir

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle