Hoşgeldiniz  

40 İLDE TEŞKİLATLANDILAR… MERSİN’DE DE “YENİ PARTİ” HAZIRLIKLARI TAMAM

admin | 08 Mart 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Bakanlardan Ali Babacan destekli yeni bir partinin kuruluş dilekçesinin 1 Nisan’da verileceği ve aralarında Mersin’in de bulunduğu 40 ilde teşkilatlanmayı sağlayacak isimlerle görüşülerek, hazırlıklara başlandığı iddiası siyasi kulislere bomba gibi düştü.

Türkiye’de gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmişken bir yandan da siyasette yeni hesaplar yapılıyor. Bu kapsamda AK Parti küskünlerinin yeni bir parti kuracağı iddiaları, kulislerde uzun zamandan bu yana tartışılıyor. Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün kurucuları arasında yer aldığı öne sürülen yeni partinin 1 Nisan’da kuruluş dilekçesini teslim edeceği belirtiliyor.

Bu kapsamda AK Parti çevrelerinde çalışmaları hızlandırma kararı alındığı konuşuluyor. Geçen günlerde kurulan “yenibirparti.org” sitesinin de bu nedenle yayında olduğu belirtiliyor. İddialara göre bu site, Davutoğlu’nun başdanışmanı Atılgan Bayar tarafından kuruldu ve koordine ediliyor.

Yeni parti çalışmaları kapsamında kurulacak teşkilatlar için de AK Parti’den çok sayıda kişiye teklif götürüldüğü öne sürülüyor. Kaynaklar, AK Parti yöneticilerinin danışmanlarından sık sık yeni kurulacak partide görev alması isteniyor. Yine 40 ilde örgütlenme aşamalarına gelindiği iddia edilirken, Mersin’de de “eski Ak Partili” milletvekili ve teşkilat yöneticileriyle harekete geçildiği iddiası kent gündemine bomba gibi düştü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle