Hoşgeldiniz  

2001’DE MERSİN’E GELEN REKOR ÖDENEK NERELERE HARCANDI?

admin | 29 Aralık 2016 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin 15 yıl önce yaşadığı sel felaketinin ardından afet bölgesi ilan edilmiş ve rekor denilebilecek bir ödenek almıştı. Bugün yaşadığımız felaketin ardından kentte yaşanılan manzara, Macit Özcan döneminde gelen ödeneğin altyapıya ve dere ıslahına hiç harcanmadığını gözler önüne serdi.

ozcanafetodenegi2001

2 Aralık 2001’de Mersin tarihininin en büyük felaketlerinden biri olan sel felaketini yaşamıştı. Mersin 1968’de de bir sel felaketi yaşamıştı.

 

2001’deki sel felaketinin ardından Macit Özcan yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’ne rekor denilebilecek bir ödenek aktarıldı. Afet kararnamesi ile afet fonlarından aktarılan bu ödenek, Mersin’in yaralarını sarmak ve altyapı ile merkezden geçen dere islahlarını yapabilmek için kullanılacaktı.

 

Ancak 2016 yılında yaşanılan bu afette 2001’de gelen rekor ödeneğin altyapıya harcanmadığı da ortaya çıktı.

 

Özcan döneminde 35 milyon TL’ye mal olan ve Danıştay kararıyla yıkılan Aquapark’a harcanan boşa ödenekler bile altyapıya harcansaydı Mersin bugünkü manzarayı bir nebze de olsa az hasarla atlatabilirdi.

 

Şimdi Mersin kamuoyu afet kararnamesi ile Mersin’e gönderilen ödeneğin tam rakamını ve bu ödeneğin nerelere harcandığını net bir şekilde öğrenmek istiyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

2001’DE MERSİN’E GELEN REKOR ÖDENEK NERELERE HARCANDI? için 1 yorum

  1. UĞUR ATEŞ dedi ki:

    ŞU BİLMEM KAÇ MİLYONA YAPILAN ALT GEÇİTTEN DE BAHSETSENİZ AYIP MI OLUR?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle