Hoşgeldiniz  

1 GÜNDE AYNI EVE 2 FARKLI FATURA… BURASI MESKİ, ŞAŞIRDIK MI?

admin | 06 Haziran 2020 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de yüksek gelen su faturaları sebebiyle vatandaşın isyan bayrağını çektiği CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MESKİ), garip bir uygulamaya imza attı. MESKİ, aynı gün içerisinde aynı aboneye 2 fatura birden kesti.

FATURALAR SABAH VE ÖĞLEN KESİLDİ

Hemen her gün artan faturalar sebebiyle vatandaşların veryansın ettiği MESKİ, aynı gün içerisinde aynı aboneye 2 ayrı fatura kesti. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Mayıs 2020 dönemine ait sabah kesilen 102 TL tutarındaki su faturasının ardından yine MESKİ sayaç okuma personeli, öğleden sonra Rıdvan Elçiçek isimli vatandaşa 160 TL’lik fatura ibraz etti.

HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMADAN GİTTİ

Yaşadığı şaşkınlığı ve isyanı dile getiren Mersinli vatandaş Rıdvan Elçiçek, “Sabah 4’te kalkıp günlük yevmiye ile çalıştığım bahçeye işe gittim. Sabah MESKİ sayaç okuma personelleri gelmiş, 102 TL’lik bir faturayı hanımıma teslim etmiş. Aynı gün yine MESKİ personeli bu kez 160 TL’lik bir fatura kesmişler. Hanımım sabah bir fatura kesildiğini söyleyince, personel de şaşırmış, faturayı bırakıp gitmiş” dedi.

Pandemi sürecinden önce teknik direktör olarak çalıştığını ancak koronavirüs sebebiyle 3 aydır işsiz olduğu için her gün bahçeye giderek ekmek parasını çıkardığını belirten Elçiçek, “Malum işlerimiz virüsten dolayı 3 aydır kapalı. Sabah 4’te kalkıp bahçeye gidiyorum. Kayısı, şeftali toplamaya. Bu güneşin altında hakkıyla, alın teriyle elde ettiğimiz kazancın birileri tarafından haksızca alınması açıkçası zoruma gidiyor” diye konuştu.

ÖDEMEKTE ZORLUK ÇEKİYORUZ

MESKİ yetkililerine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de seslenen Elçiçek, “Su faturaları yüzünden birçok geçim sıkıntısı yaşayan vatandaş mağdur durumda. Vahap Seçer başkanın ve MESKİ yetkililerinin bu duruma biran önce çözüm bulmasını istiyoruz. Su faturaları çok fazla geliyor. Bu faturaları vatandaşlar ödemekte zorluk çekiyor. Umarım yetkililer vatandaşın sesini duyar ve yaşanan mağduriyete bir son verilir” dedi.

VATANDAŞ NE DİYOR YUSUF KIZILDAĞ (SİGORTACI) EN TEMEL İHTİYACIMIZ SU, FATURALAR CEP YAKIYOR

“MESKİ şişirilmiş su faturaları ile bu süreçte ne yapmaya çalışıyor. Bütün vatandaşlar su faturasının çok yüksek olmasından şikayetçi. MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda duyarlı olması gerekirken hiçbir çözüm üretilmiyor. Halkın en temel ihtiyacı olan suyun faturaları yaşanan bu süreçte, bu şekilde yüksek gelmesine anlam veremiyorum.”

HASAN COŞKUNYÜREK (REKLAMCI) EV KİRASI ÖDER GİBİ SU FATURASI ÖDENİYOR

“Millet zaten zor geçiniyor Allah’ın suyunu bile uçuk fiyatlardan kullanıyoruz. Bu millet korona olmamak için günde belki 50 kere el yıkıyor. 3-5 ay fatura alınmasa ne olur. Batmaz ya şu zor zamanda. Yardım eli uzatması gerekenler millete daha çok dert oluyor. Vatandaş, ev kirası öder gibi su faturası ödüyor. Bu paraya TOKİ ev sahibi yapıyor.”

Kaynak: Sabah Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle