Hoşgeldiniz  

MACİT İÇİN EYLÜL AYI DERT AYI… İHALEYE FESAT’TAN ÇIKACAK RÜŞVET DAVASINA GİRECEK

admin | 25 Ağustos 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın, 7 Eylül’de ihaleye fesat karıştırma davasının ardından FORUM AVM ile ilgili usulsüz takas ve haksız kazanç davasına gireceği bildirildi.

Macit Özcan davaları da adli tatilin ardından görülmeye devam edecek. İhaleye fesat karıştırdıkları gerekçesiyle oğlu ve kardeşleriyle birlikte yargılanan CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan’ın bu dava için 7 Eylül’de Hakim karşısına çıkacağı biliniyor.

 

İBRAHİM GENÇ’LE YARGILANIYOR

 

Mersin Adliyesi’nde 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Özcan’la ilgili bir davanın daha Eylül ayının sonunda görüleceği bildirildi. FORUM Alışveriş Merkezi inşaatıyla ilgili yargılaması süren Macit Özcan, bu davada Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkan vekili Erol Ertan, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkan vekili Kemal Sığırcıkoğlu ve eski Meclis Üyesi Nuri Özdemir’le birlikte yargılanıyor.

 

ARSA TAKASLARINDA USULSÜZLÜK İDDİALARI

 

2015 yılında şikayet üzerine açılan dava gerekçesi usulsüz takas ve haksız kazanç olarak gösteriliyor. Mahkeme heyetinin Özcan ve Genç’in belediye arsalarını usulsüz takas karşılığında yüksek meblağlarda rüşvet alarak, AVM projesi için kamu mallarını peşkeş çektiği iddialarının araştırıldığı davada belediyenin kullanım alanlarının ne karşılığında takasa tabi tutulduğu konusundaki iddialar hakkında karar vermesi bekleniyor.

 

170 BİN METREKARELİK AVM İNŞAATI ÖNCESİNDE BÜYÜK TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

 

Mersin’in en büyük alışveriş merkezi olan Forum AVM inşaatı 2006 yılının 3. Çeyreğinde başlamış, 19 ay sonra 2007 yılının son çeyreğinde tamamlanarak hizmete açılmıştı. 170 bin metrekare üzerine yapılan AVM için Büyükşehir Meclisi’nde ve kent genelinde büyük tartışmalar yaşanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle